Campionate

„Furtuna” Erling Haaland: încă un hat-trick și recorduri incredibile stabilite în Premier League!

Erling Haaland a înscris de 3 ori cu West Ham // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  duminică, 01 septembrie 2024

Erling Haaland (24 de ani) este de neoprit în acest început de sezon. Norvegianul a înscris de 3 ori în West Ham - Manchester City 1-3 și a ajuns la borna 7 după doar 3 partide de campionat!

Sezonul trecut, Erling Haaland a ieșit golgheter în Premier League cu 27 de goluri, după ce în primul lui sezon întreg în Anglia doborâse recordul stagional de goluri, cu 36 de reușite.

La cum a început noul sezon, vârful lui Manchester City pare decis să-și doboare propriul record.

VIDEO. Erling Haaland, hat-trick cu West Ham și noi recorduri în Premier League

Astăzi, în deplasarea de la Londra cu West Ham, norvegianul a punctat de 3 ori, în minutele 10, 30 și 83, și a ajuns la 7 goluri în primele 3 etape. El a lovit de 3 ori și în meciul cu Ipswich Town, 4-1, iar în runda inaugurală a marcat o dată pe Stamford Bridge, la 2-0 cu Chelsea.

Cu hat-trick-ul de astăzi, Haaland a ajuns la 70 de goluri în 69 de meciuri de Premier League.

Haaland a devenit primul jucător cu două hat-trick-uri în primele 3 etape ale sezonului de la Paul Jewell, care reușea această performanță pentru Bradford în sezonul 1994/1995, dar la nivelul eșaloanelor inferioare, conform statisticienilor de la Opta.

De altfel, nimeni nu reușise până acum să înscrie 7 goluri în primele 3 etape de Premier League. Edin Dzeko, în sezonul 2011/2012, a fost cel mai aproape, cu 6 goluri pentru Manchester City în acel start de sezon.

La cum a început sezonul, mi-e greu să cred că poate ieși altcineva golgheter. Haaland este un jucător fantastic, ca marcator, număr 9, care tot timpul îți fructifică ocaziile. Nu ar fi o surpriză ca el să termine cu cel puțin 30 de goluri acest sezon de Premier League.

- Costel Pantilimon la emisiunea Premier GSP

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.