Stranieri

Alex Mățan, un nou assist pentru Columbus Crew în prelungiri

Alexandru Mățan / Foto: Instagram

Articol de Tudor Belivacă  —  duminică, 01 septembrie 2024

Alexandru Mățan (25 de ani) a oferit un nou assist în meciul Columbus Crew - New York City, scor 4-2.

Assist-ul lui Mățan a deblocat drumul spre victorie pentru Columbus. La scorul de 2-2 în minutul 90+3, Alex Mățan l-a servit pe DeJuan Jones, iar acesta a marcat din fața porții.

Alex Mățan a început rezervă

New York City a început bine partida și a marcat în minutul 4 al partidei prin Alonso Martinez. Columbus Crew a oferit o replică rapidă, iar în minutul 17 au egalat prin Diego Rossi, iar cele două echipe au intrat la egalitate la pauză.

Alexandru Mățan / Foto: Twitter

În al doilea act al meciului, Columbus Crew a recut în avantaj după pauză în minutul 58. În minutul 71, Alex Mățan a intrate pe teren în locul lui Christian Ramirez. În minutul 86, după intrarea pe teren a fotbalistului român, New York City a egalat prin Bakrar. În minutul 90+3, Alex Mățan a ieșit la rampă. După o respingere din careu, fotbalistul român a lovit cu capul din stânga careului, printre fundașii centrali. Mingea a ajuns la DeJuan Jones, care era scăpat din marcaj. Jones a îndeplinit o simplă formalitate și a marcat primul său gol din MLS.

În minutul 90+10, Columbus Crew și-a majorat avantajul prin Jacen Russell-Rowe, iar scorul final a fost de 4-2. Columbus Crew, campioana în exercițiu din MLS ocupă locul 3 în Conferința de Est a campionatului american.

Alex Mățan a fost decisiv și în finala Leagues Cup

Columbus Crew a câștigat Leagues Cup în fața celor de la LAFC, scor 3-1. Alex Mățan a pasat decisiv la golul de 2-1 și a rupt echilibrul partidei. Fotbalistul român și-a făcut apariția pe teren în finala Leagues Cup în minutul 84 al partidei. După toate evoluțiile bune.

Mățan și-a început cariera la Academia Hagi și a debutat la Viitorul. A mai jucat la Voluntari și la Rapid în fotbalul românesc, sub formă de împrumut. Columbus Crew a plătit 1,5 milioane pentru serviciile lui în 2022. Alexandru Mățan are o cotă de piață de 4 milioane de euro, conform site-urilor de specialitate. Cu toate acestea, fotbalistul român din MLS nu intră în circuitul echipei naționale a României.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.