Campionate

Manchester United - Liverpool 0-3 » „Diavolii”, umiliți chiar pe „Old Trafford”. Arne Slot câștigă în mare fel primul lui derby

Manchester United - Liverpool // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore, Dragoș Petrescu  —  duminică, 01 septembrie 2024

Liverpool a zdrobit-o pe Manchester United chiar pe „Old Trafford”, 3-0 în etapa 3 de Premier League, și rămâne singura echipă, în afară de Manchester City, cu maximum de puncte după 3 runde.

Manchester United - Liverpool, clasicul fotbalului englez, un duel între doi antrenori olandezi, Erik ten Hag la cârma echipei gazdă, Arne Slot pe banca „cormoranilor”.

Liverpool câștigase fără gol primit în primele două etape, United avea rezultate mixte, 1-0 cu Fulham, 1-2 cu Brighton. Cu nou-venitul De Ligt trimis titular, United a arătat rău, depășită adesea de vitezomanii din tabăra oaspete.

Luis Diaz, „dublă” pe „Old Trafford”

Unul dintre aceștia, columbianul Luis Diaz, a înscris de două ori. În minutul 35, Gravenberch a interceptat o pasă a lui Casemiro, a continuat cu Mohamed Salah, egipteanul a centrat la bara a doua, unde doi „cormorani”, Szoboszlai și Luis Diaz, erau nemarcați, apărarea gazdelor fiind descoperită pe această contră. Columbianul a fost cel care a introdus mingea în poartă.

La 7 minute distanță, Casemiro a comis-o din nou. A fost deposedat în propria jumătate, iar Diaz și Salah au combinat din nou, repetând traseul de la prima reușită, cu sud-americanul la finalizare.

În repriza secundă, Zirkzee l-a întins pe Alisson ('52), încurajându-i pe fanii gazdelor că e loc de o revenire. A fost doar o amăgire, pentru că la 4 minute distanță Mohamed Salah și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor, finalizând fără preluare din pasa lui Dominik Szoboszlai.

Liverpool, 3 victorii fără gol primit în startul sezonului

Până la final, „diavolii roșii” au alergat în gol după egalare, cu Erik ten Hag părând pierdut la marginea terenului. Doar 3 puncte după 3 etape în ciuda investițiilor masive din vară, iar presiunea de pe umerii antrenorului olandez crește.

În schimb, Liverpool o duce grozav, cu 9 puncte din nouă posibile. Doar Manchester City mai are un parcurs imaculat.

FINAL » Manchester United - Liverpool 0-3

  • Au marcat: L. Diaz '35, '42; Salah '56
  • Alexander-Arnold a introdus mingea în poarta adversă în minutul 7, a sărbătorit reușita după ce tehnologia goal-line a confirmat că balonul depășise linia porții, apoi golul „cormoranilor” a fost anulat, pe reluări observându-se că Mohamed Salah, cel care a atins mingea în momentul pasei de la Luis Diaz, se afla în fața mingii, în ofsaid.
  • Înaintea meciului, „diavolii roșii” și-au prezentat ultimul transfer, pe Manuel Ugarte.

Manchester United - Liverpool, echipe de start:

MAN. UNITED (4-2-3-1): Onana - Mazraoui, De Ligt, Li. Martinez, Dalot - Casemiro, Mainoo - Garnacho, B. Fernandes (cpt.), Rashford - Zirkzee
Rezerve: Heaton, Bayindir - Antony, Collyer, Diallo, Eriksen, Evans, Maguire, Wheatley
Antrenor: Erik ten Hag

LIVERPOOL (4-2-3-1): Alisson - Alexander-Arnold, Konate, Van Dijk (cpt.), Robertson - Gravenberch, Mac Allister - Salah, Szoboszlai, L. Diaz - Jota
Rezerve: Kelleher - Bradley, Elliott, Endo, Gakpo, J. Gomez, Nunez, Quansah, Tsimikas
Antrenor: Arne Slot

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.