Campionate

Cum a tranșat Ancelotti problema penalty-urilor la Real: „Nu vreau să forțez lucrurile”

Kylian Mbappe a reușit o „dublă” pentru Real, cu Betis / Foto: Imago

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 02 septembrie 2024

La începutul pregătirilor pentru 2024 - 2025, antrenorul Carlo Ancelotti afirmase că Vinicius va continua să fie executantul numărul unu al loviturilor de la 11 metri. Ulterior, s-a răzgândit.

Achiziționarea lui Kylian Mbappe a deschis „dezbaterea penalty-urilor” la Real Madrid. Dintr-o dată, campioana Europei avea doi executanți redutabili. Vincius jr și, mai nou, Kylian, omul care la PSG era principalul responsabil cu loviturile de la punctul cu var.

Vinicius jr a executat penalty-ul primit în deplasarea de la Las Palmas

Chestionat la vremea respectivă despre cine va fi de acum noul executant număr 1, antrenorul Carlo Ancelotti a afirma că va miza în continuare pe Vinicius jr. Și așa a părut să fie.

Etapa trecută, în deplasare, contra lui Las Palmas (1-1), brazilianul a fost cel care a transformat lovitura de la 11 metri din care Madridul a egalat la unu, în minutul 69. Și asta cu toate că lui Mbappe, fără gol în primele două etape, i-ar fi prins foarte bine o asemenea oportunitate.

Kylian Mbappe, după penalty-ul bătut duminică: „Vini trage primul, eu, al doilea. Antrenorul ne dă libertate”

Duminică seară, împotriva lui Betis (2-0), surpriză! Deși reușise să spargă gheața și în LaLiga, marcând din acțiune (67), francezul a executat inclusiv penalty-ul acordat în minutul 75 de arbitrul Javier Alberola Rojas.

Vinicius? Brazilianul chiar l-a îndemnat să bată, indicându-l cu degetul și strigându-i: „Kylian, tu!”. Mai mult, împreună cu Brahim Diaz a cerut publicului să-l susțină pe coechipierul lor. Explicația a oferit-o Mbappe, la final. „Este o comunicare între noi, Vini trage primul, iar eu trag al doilea. Antrenorul ne dă libertate și trebuie să fim inteligenți, să vedem cum merge jocul.

Vinicius îi indică lui Mbappe cu degetul: „Tu bați!” / Foto: Marca

După cum am spus în prima zi, la prezentarea mea, nu vreau să forțez lucrurile, vreau ca totul să vină în mod natural. Penalty-urile sunt ceva ce o să facem în mod natural”, a comentat internaționalul francez la zona mixtă.

Ancelotti a punctat și el, diplomatic, la conferința de presă: „Toată lumea a lucrat bine, iar Vini Jr. i-a oferit penalty-ul lui Mbappe. A fost foarte altruist și amândoi, împreună cu Rodrygo, au o relație bună . Pentru Mbappé este important să marcheze, dar evaluăm munca colectivă".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.