Jocurile Olimpice

Pan Zhanle, marele rival al lui David Popovici, amenință, după ce a fost acuzat de dopaj: „O să vă arăt eu”

David Popovici și Pan Zhanle, după finala la 100 metri liber / FOTO: Raed Krishan (GSP.ro)

Articol de Adrian Duţă  —  luni, 02 septembrie 2024

Pan Zhanle (20 de ani) a anunțat că are planuri mărețe în viitor, după ce a luat medalia de aur la înot, la 100m liber, la Jocurile Olimpice de la Paris.

Chinezul, care l-a învins pe David Popovici la 100m liber, a anunțat că vrea să arate noile limite ale corpului uman. Declarația a venit în contextul în care el a fost acuzat de americani că a fost dopat la Jocurile Olimpice.

Pan Zhanle anunță supremația în natație

Mai mulți medaliați olimpici chinezi au fost în Macao pentru a împărtăși impresii cu sportivii din această regiune. Printre ei s-a aflat și Pan Zhanle, marea vedetă a delegației chineze la Jocurile Olimpice de la Paris.

Sportivii au discutat despre presiunea la care sunt supuși, iar în cadrul dialogului, Zhanle a anunțat că „o să arăt lumii adevăratele limite ale corpului uman”, potrivit rthk.hk.

Zhanle, care s-a considerat tratat cu lipsă de respect de rivali la Jocurile Olimpice, și-a atacat rivalii după ce China a luat aurul la stafetă 4X100m. Pan a bătut recordul la 100m liber la Paris, cu timpul de 46,40 secunde.

„După finala de la 4x100m l-am salutat pe Chalmers, dar m-a ignorat complet. Alexy, din echipa SUA, a stropit cu apă în direcția antrenorului nostru. Mi s-a părut că ne privesc de sus. Am voie să spun asta?

Acum i-am bătut pe toți. Am reușit să stabilesc și un nou record mondial, într-un bazin unde e greu de înotat. Nu m-aș fi gândit vreodată la asta. Am simțit toți oamenii de acasă, din China. Asta m-a ajutat enorm la intrarea în apă”, a spus Pan Zhanle.

În schimb, relația cu David Popovici a fost una bazată pe colegialitate, deși în bazon sunt rivali. După cursa de 100 de metri, fotoreporterul GSP Raed Krishan i-a surprins pe cei doi discutând pe marginea bazinului.

+30 Foto
Pan Zhanle l-a salutat pe David Popovici în timpul unui interviu / FOTO: Captură @TVR 1

În următoarea perioadă va fi o luptă. Faptul că Pan Zhanle a câștigat acum, și felul în care a câștigat, din nou, ne va supermotiva. Timpul lui este extraordinar nu am ce să zic, jos pălăria, a bătut cu mult recordul mondial. Bravo lui, asta înseamnă și mai multă motivație pentru mine și ceilalți care am ieșit în spatele lui, înseamnă și mai multă motivație să încercăm să îi venim de hac pe românește

- David Popovici, imediat după cursa de 100 metri

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.