Campionate

Finalistul Ligii Campionilor și-a găsit echipă. Transferul e iminent

Mats Hummels, stânga, semnează cu AS Roma / Foto: GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 02 septembrie 2024

AS Roma se întărește cu fostul internațional german Mats Hummels, 35 de ani, liber de contract după despărțirea de Borussia Dortmund.

Mercato estival s-a încheiat în vestul Europei, dar Roma continuă să fie activă pe piață. Ia jucători liberi de contract! Și ce nume! După ce l-a rezolvat pe Mario Hermoso, ex-Atletico Madrid, acum e pe cale să facă același lucru cu fostul internațional german Mats Hummels.

Cifrele contractului primit de Mats Hummels la AS Roma

Afacerea „Hummels” a fost întârziată un pic, deoarece romanii au trebuit să rezolve în prealabil plecarea lui Chris Smalling la  Al-Fayha, o echipă din orașul Al Majma'ah. Englezul a acceptat în cele din urmă să se transfere în Arabia Saudită, astfel că s-a făcut loc în lot pentru fostul apărător al Borussiei Dortmund.

Hummels a jucat cu galben-negrii finala Ligii Campionilor din acest an, 0-2 cu Real Madrid, după care a devenit liber de contract. Iar Roma i-a întins o mână, oferindu-i un an de contract, ce se prelungește automat până-n 2026 dacă bifează un anumit număr de meciuri oficiale.

Și salariul propus pare ok pentru un jucător de 35 de ani: 2,5 milioane de euro net anual, plus diverse bonusuri de performanță. El i se va alătura astfel lui Mario Hermoso pe lista achizițiilor „last minute” ale capitolinilor.

Mario Hermoso a semnat deja cu AS Roma pe 3 sezoane

Hermoso a fost în discuții cu Roma încă de la începutul verii. Tatonări. Lucrurile au devenit serioase abia acum, când spaniolul a rămas doar cu Galatasaray ca alternativă, iar italienii au renunțat la Danso.

El s-a decis să vină în cele din urmă pe „Olimpico” și a semnat deja un contract pe 3 ani, până-n 2027. Peste doi ani, însă, când va împlini 31 de ani, se va putea transfera dacă dorește, grație unei clauze de liberare.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.