Campionate

Ascensiune uluitoare! Pariorul a urcat în top 5 cel mai bine plătiți jucători englezi

Ivan Tooney, pe aeroport, după ce a semnat cu Al-Ahli

Articol de Aurelian Botezatu  —  luni, 02 septembrie 2024

Atacantul Ivan Toney, cumpărat de Al-Ahli de la Brentford, va avea un salariu de 20 de milioane de euro pe sezon în Saudi Pro League.

Al-Ahli s-a decis pentru Ivan Toney după ce a eșuat în tentativa de a-l achiziționa pe Victor Osimhen de la Napoli. Iar la banii oferiți, atacantul englez și Brentford n-au stat o clipă pe gânduri.

Brentford a încasat 47,5 milioane de euro în schimbul lui Ivan Toney

Brentford a încasat 47,5 milioane de euro, iar jucătorul în vârstă de 28 de ani a încheiat cu saudiții un contract pe 3 sezoane, ce-i garantează un salariu de 20 de milioane de euro net pe an! În total, 60 de milioane.

Astfel, dintr-o semnătură, un fotbalist mai degrabă obscur, implicat nu demult și într-un scandal de pariuri, a intrat în Top 5 cel mai bine plătiți jucători englezi la ora actuală!

Doar Harry Kane, Jude Bellingham și Raheem Sterling câștigă mai bine decât Ivan Toney

Mai bine decât el câștigă Harry Kane, plătit de Bayern cu 25 de milioane de euro net anual, Jude Bellingham (Real Madrid) și Raheem Sterling (Arsenal), care au salarii de 21 de milioane pe sezon.

Toney lasă în urmă destule nume proeminente. Marcus Rashford (Manchester United) și Jack Grealish (Manchester City) câștigă fiecare câte 18,5 milioane de euro pe an.

Alți patru fotbaliști englezi de top încasează (doar) 15,5 milioane de euro pe an: Mason Mount (Manchester United), John Stones (Manchester City), Reece James (Chelsea) și Jadon Sancho (Chelsea). Declan Rice este plătit cu 14,8 milioane de euro de Arsenal, în timp ce Phil Foden câștigă 14 milioane de euro la Manchester City.

Ivan Toney a fost suspendat 8 luni din cauza pariurilor

Valoarea de piață a Toney, al cărei contract ar fi expirat anul viitor, a „explodat” în ultimii ani: de la doar 400.000 de euro în 2020 la 50 de milioane de euro cel mai recent!

Sezonul trecut, atacantul a fost suspendat timp de opt luni pentru încălcarea regulilor de pariuri ale Federației Engleze de Fotbal și a marcat patru goluri în 17 meciuri de Premier League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.