Liga 1

Gică Hagi vrea un fotbalist de la FCSB! Doar salariul mai stă în calea transferului

Denis Haruț (al treilea de la dreapta la stânga), foto: Imago Images

Articol de Ionuţ Coman  —  luni, 02 septembrie 2024

Farul vrea să acopere plecarea lui Mihai Popescu (31 de ani) la FCSB prin aducerea unui fundaș aflat într-o situație delicată la roș-albaștri. Este vorba despre Denis Haruț (25 de ani), cel care prinde din ce în ce mai puține minute la campioana României.

În timp ce așteaptă oficializarea transferului lui Mihai Popescu la FCSB, Farul încearcă să se replieze. Plecarea jucătorului în vârstă de 31 de ani lasă un gol mare în apărarea constănțenilor.

Fundaș central de meserie, aceasta a fost folosit de Gică Hagi pe flancul drept al defensivei. Mutarea a venit după evoluțiile lipsite de consistență ale tânărului Dan Sîrbu, singura variantă rămasă pentru acest post.

Farul insistă pentru transferul lui Haruț de la FCSB

Drept urmare, alb-albaștrii insistă pentru Denis Haruț, care nu intră în calculele lui Elias Charalambous la FCSB. Fundașul în vârstă de 25 de ani a bifat o singură prezență în tricoul roș-albaștrilor în acest sezon, fiind integralist în duelul pierdut cu Oțelul Galați, în etapa a 2-a a Superligii.

În trei rânduri a rămas în afara lotului, iar la alte trei partide a fost doar rezervă. Totul în contextul în care campioana și-a menajat o parte dintre titulari în campionat, punând accentul pe cupele europene.

Denis Haruț, foto: Instagram

Din câte se pare, jucătorul nu ar spune nu unei mutări la Constanța. Mai ales că a fost dorit și în ultima pauză competițională, dar negocierile au fost sistate din cauza unei accidentări. Marea problemă o constituie însă salariul mare pe care îl are la FCSB, peste 10.000 de euro pe lună.

O sumă pe care Farul nu și-o poate permite, singurul care se ridică la acest nivel fiind internaționalul Denis Alibec. Intrat în ultimul an de contract, fundașul care joacă atât pe flancul drept, cât și în centrul apărării ar putea astfel să aleagă cea mai convenabilă variantă din punct de vedere financiar. Să rămână la FCSB până în vara lui 2025, apoi să-și găsească o echipă din postura de jucător liber de contract.

400.000 de euroeste cota lui Denis Haruț, potrivit Transfermarkt, mult în scădere după ce în momentul transferului la FCSB, în 2021, se ridica la 1,1 milioane de euro

31 de prezențe în Superligaa adunat fundașul în vârstă de 25 de ani în trei sezoane și jumătate petrecute la FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.