Liga 1

Cine e Dmytro Pospelov, fundașul-golgheter din Superligă » 5 detalii despre ucraineanul din Odesa care înscrie pe bandă rulantă în România

Dmytro Pospelov trece printr-o perioadă remarcabilă la Slobozia / Sursă foto: Facebook@ Unirea Slobozia

Articol de Remus Dinu  —  luni, 02 septembrie 2024

Ucraineanul Dmytro Pospelov e unul dintre oamenii momentului în Superligă. Fundașul Unirii Slobozia a adus victoria ialomițenilor în fața Gloriei Buzău (2-1) și a ajuns la patru reușite stagionale. Stoperul a contribuit decisiv la poziția mai mult decât onorabilă pe care se află nou-promovata.

Un fundaș de 32 de ani din Ucraina face legea la Unirea Slobozia! Dmytro Pospelov e titular incontestabil în defensiva lui Adrian Mihalcea, iar randamentul lui e unul nemaipomenit. O spun în primul rând cifrele!

Dmytro Pospelov, fundașul-golgheter din Superligă

Om de bază în campania care a adus promovarea, fotbalistul ucrainean și-a menținut locul de titular și în Superligă, unde e integralist la finalul celor opt runde disputate până acum. Mai mult, prin cele patru goluri izbutite, plus un assist, Pospelov a contribuit direct la șapte dintre cele 11 puncte adunate de Unirea.

Fundașul central născut la Odesa a înscris o „dublă” în fața Gloriei Buzău, a reușit golul victoriei la Sepsi (1-0) și a punctat și în egalul cu Hermannstadt, 1-1. Cifre remarcabile pentru un fundaș, care l-au propulsat pe poziția a doua în topul golgheterilor, la egalitate cu Dan Nistor, plus atacanții Selmani și Blănuță.

Dmytro Pospelov, talismanul ucrainean al Unirii Slobozia

Mai jos, cinci detalii despre fundașul central care a evoluat mult timp în primele ligi din Ucraina și care mai are și o experiență în Azerbaidjan:

1. Are lipici la goluri. Apetitul ofensiv al lui Pospelov nu-i o noutate, a fost la fel de pronunțat și la Metalist Harkov, pentru care a evoluat între 2018 și 2020. În 47 de meciuri jucate în tricoul lui Metalist, în liga secundă ucraineană, a înscris 10 goluri! Aceeași situație și în aventura bifată la Zhemchuzhyna Odesa - 8 goluri în 51 de meciuri la gruparea cu care a promovat în prima ligă la finele sezonului 2016-2017.

2. Pospelov a jucat aproape toată cariera în Ucraina. A debutat în orașul natal, la FC Odesa, și a mai jucat pentru Real Pharma Odesa, Zhemchuzhyna Odesa, Metalist, Chernomorets Odesa și FC Inhulets Petrove. Cu Slobozia a semnat în vara lui 2023, la un an după ce țara sa a devenit victima sângerosului război declanșat de Rusia. Mai evoluase și în Azerbaidjan, la Turan Tovuz.

3.Pospelov n-a avut niciodată o cotă grozavă de piață. În acest moment, e cotat la 200.000 euro pe Transfermarkt, puțin sub maximul său, 300.000, cât valora în 2021, în perioada când juca la Inhulets Petrove, în prima ligă a Ucrainei.

Dmytro Pospelov trece printr-o perioadă remarcabilă la Slobozia / Sursă foto: Facebook@ Unirea Slobozia

4. Integralist în fața lui Mircea Lucescu. Pospelov l-a înfruntat pe actualul selecționer al României în două rânduri, o dată chiar a fost integralist, într-un Inhulets Petrove - Dinamo Kiev 1-2, pe 17 noiembrie 2022.

5. Se simte bine în România. La începutul verii, înaintea duelului româno-ucrainean de la EURO 2024, Pospelov declara într-un interviu acordat pentru We Love Sport că se simte excelent la noi în țară:

„O experiență incredibilă, ne-am făcut foarte bine treaba și am avut succes în acest sezon (n.r. cel care a adus promovarea). Îmi place să joc în România, mi se pare o țară frumoasă. Aici, în România, oamenilor le place fotbalul poate chiar prea mult”, declara ucraineanul, confirm sursei citate

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.