Liga 1

Plecare de ultimă oră de la Dinamo » Destinație total neașteptată

Zeljko Kopic, foto: Imago Images

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 04 septembrie 2024

Alexandru Irimia (18 ani) a plecat de la Dinamo. Puștiul „câinilor” va evolua la Metaloglobus, locul 5 din Liga 2. El va fi coleg acolo cu fratele lui geamăn, David Irimia. Alex va evolua sub formă de împrumut la formația bucureșteană.

Anunțul vine în contextul în care Alex și David și-au prelungit ieri contractele cu formația lui Zeljko Kopic (46 de ani) până în 2029. Alex Irimia se va alătura fratelui său la Metaloglobus până la finalul sezonului, potrivit liga2.prosport.ro.

Alex Irimia, împrumutat de Dinamo la Metaloglobus

Alex Irimia, mijlocaș central, fusese păstrat în lotul dinamoviștilor în acest sezon, însă a evoluat doar în prima etapă, atunci când Dinamo a pierdut pe terenul CFR-ului, scor 2-3. A fost trimis pe teren în minutul 71, în locul lui Cătălin Cîrjan (21 de ani).

Mijlocașul a bifat 20 de minute pentru Dinamo în prima etapă din acest sezon. Ulterior, a fost inclus în lot la fiecare meci disputat de „câini”, însă a fost lăsat pe banca de rezerve. El a debutat pentru alb-roșii în Liga 2, într-un succes cu Unirea Constanța, scor 6-0, în februarie 2023.

Alexandru Irimia, foto: Imago Images

La Dinamo concura pe post cu Eddy Gnahore, Georgi Milanov, Cristian Licsandru și Iulius Mărginean, astfel șansele ca el să prindă minute erau din ce în ce mai mici. La Metaloglobus va prinde mai multe minute și va avea șansa să se afirme.

De altfel, Andrei Nicolescu, administratorul special de la Dinamo, anunțase după meciul cu Craiova faptul că vor mai exista plecări de la echipă. El s-a referit la tinerii jucători care au șanse minime de a prinde minute, în special jucătorii tineri.

50.000 de euroe cota lui Alexandru Irimia, potrivit Transfermarkt

Vrem să ne batem pentru play-off și să avem o evoluție constant bună, cu o exprimare în joc pe măsura numelui lui Dinamo.
Ne dorim să aducem un mijlocaș central și un fundaș central de picior stâng. (n.r. mai pleacă cineva de la Dinamo?) Dacă e să plece cineva… poate doar copii, care au prea puține șanse să joace anul acesta

- Andrei Nicolescu, administrator special Dinamo

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.