Liga 1

Becali, disperat să renunțe la Chiricheș! » De ce vrea să scape urgent de fundașul central

+47 Foto
Gigi Becali

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 04 septembrie 2024

Vlad Chiricheș (34 de ani) are zilele numărate la FCSB. Gigi Becali (66 de ani), patronul campioanei României, a anunțat marți că apărătorul central a fost scos de pe lista de Liga 1. Fundașul central nu va mai evolua în Superliga pentru FCSB, însă o poate face în Europa League. Chiar și în acest context, s-a aflat motivul pentru care Becali a recurs la acest gest extrem.

Considerat un transfer de top în iulie 2023, atunci când a revenit la FCSB, Chiricheș a dezamăgit mai mult în tricoul roș-albaștrilor. S-a accidentat în august 2023 și nu a mai jucat timp de 7 luni. FCSB a câștigat titlul în sezonul trecut, iar această performanță a activat două clauze din contractul jucătorului, scrie iamsport.

Vlad Chiricheș a reprezentat un efort financiar pentru Gigi Becali

Prima clauză din contractul lui Chiricheș după performanța din sezonul trecut, la articolul 4, punctul IV: „Bonusul pentru câștigarea titlului de campion al României la fotbal cu echipa FCSB în anul competițional 2023-2024 va fi de 200.000 euro net.

Și dacă ar fi vrut, Becali n-ar fi putut să renunțe la Chiricheș în sezonul trecut pentru că s-a activat cea de-a doua clauză, articolul 18, numit „Alte cauze”: „Părțile cad de acord că prezentul contract se va prelungi în mod automat pentru încă 1 (un) an competițional , pe perioada cuprinsă între 01.07.2024 și 30.06.2025 (numită „Perioadă de Opțiune”), dacă se îndeplinește cel puțin una din următoarele 2 condiții și anume:

a) 1. Echipa se va califica în grupele UECL în sezonul competițional 2023/2024 sau

b) 2. Echipa va câștiga titlul de campioană a României la fotbal în sezonul competițional 2023/2024

Clauza secretă din contractul lui Vlad Chiricheș

Vlad Chiricheș a revenit la FCSB în vara trecută, la insistențele lui Gigi Becali. După ce o mare parte din sezonul trecut nu a jucat, deoarece a fost accidentat, acum fundașul a fost folosit tot mai rar de patron. Și se pare că nu evoluțiile acestea reprezintă principalul motiv, ci o clauză secretă din contractul jucătorului, potrivit sursei citate.

Vlad Chiricheș, foto: Imago Images

Așadar, la articolul 18, litera j, apare un bonus pentru calificarea în grupa de Europa League. Este vorba despre 300.000 de euro, bani ce ar trebui virați jucătorului după încasarea bonusului de la UEFA, însă cu o condiție!

Condiție care este stipulată la litera I și anume: „Jucătorul să fi jucat ca jucător titular în cel puțin 50% din totalul jocurilor oficiale (fără jocurile din Cupa Romaniei) disputate de echipa FCSB în sezonul competițional pentru care se acorda bonusul”.

Aici intervine problema. Chiricheș a jucat deja 6 meciuri pentru FCSB în acest sezon și dacă va bifa jumătate, se va alege cu un bonus financiar important. În acest context, Gigi Becali s-a reorientat și l-a transferat pe Mihai Popescu (31 de ani), fundaș central de la Farul Constanța. Ulterior l-a exclus pe Chiricheș de pe lista de Liga 1 și, cel mai probabil, nu-l va utiliza nici în Europa League.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.