Campionate

Emmanuel Yeboah, fostul jucător de la CFR Cluj, a marcat la debutul la noua echipă

Emmanuel Yeboah a fost prezentat la noua echipă / Sursă foto: brondby.com

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 04 septembrie 2024

Emmanuel Yeboah (21 de ani ), jucător care a trecut prin liga 1, pe la CFR Cluj, a fost împrumutat de Brondby la Vejle Boldklub, ultima clasată din prima divizie daneză.

Emmanuel Yeboah a reușit chiar să marcheze la debut, în meciul cu Bronshoj, din Cupa Danemarcei.

Fotbalistul de 21 ani a fost adus împrumut de Vejle în ultima zi din perioada de transferuri și a reușit să facă o figură frumoasă, marcând pentru noua sa echipă, dar după prelungiri, la loviturile de departajare. Vejle a pierdut însă meciul și a fost eliminată din cupă, scor final 1-1, 4-5 după penalty-uri.

Yeboah a evoluat pentru CFR între 2022 și 2023, timp în care a reușit să marcheze de 5 ori în 53 de partide pentru ardeleni. Brondby a plătit în vara anului trecut 1,8 milioane de euro pentru Yeboah.

Pentru transferul ganezului „a pus umărul” și un român, Marius Adrian Nicolae, fostul manager sportiv al lui Dinamo și actualul manager sportiv a lui Vejle, care a declarat: „Emmanuel Yeboah este un talent pur cu însușiri de top în materie de fizic și viteză, și suntem bucuroși că l-am adus la echipă. Emmanuel Yeboah a reușit să-și demonstreze talentul în acest sezon, prin goluri și acțiuni decisive și sunt convins că aici la Vejle, îi putem oferi un mediu prielnic, unde să-și poate scoată în evidență calitățile. În numele clubului, îi urez bun venit.”

Emmanuel Yeboah a semnat cu echipa pe care Steaua a eliminat-o prima în traseul spre Cupe Campionilor Europeni din 1986

În 1986, Steaua a reușit cea mai importantă performanță din fotbalul românesc, reușind să câștige cel mai important trofeu inter-cluburi, Cupa Campionilor Europeni, sau Liga Campionilor cum se numește astăzi, după ce au învins Barcelona cu 2-0 la penalty-uri.

Parcursul „roș-albaștrilor” a început chiar cu echipa actuală a lui Yeboah. Meciul tur a fost în Danemarca, iar echipele au dat-o la pace, 1-1. La București, lucrurile au stat complet diferit, Steaua oferind o lecție de fotbal și impunându-se cu 4-1.

  • Articol de Cristi Stoica
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.