Liga 1

Confirmat de conducere, antrenorul din Superligă și-a anunțat demisia în vestiar » Cine va conduce echipa

Antrenorul Anthony „Tony” Da Silva (43 de ani) a demisionat de la Poli Iași.

Articol de Ovidiu Minea  —  miercuri, 04 septembrie 2024

Antrenorul Anthony „Tony” Da Silva (43 de ani) a demisionat de la Poli Iași.

Politehnica Iași a revenit astăzi la antrenamente, după ce antrenorul Anthony „Tony” Da Silva le-a acordat patru zile libere jucătorilor la finalul dezastrului de la Sibiu, 2-6 cu FC Hermannstadt, în etapa a 8-a a Superligii.

Prezenți la reunire, conducătorii clubului ieșean, care erau pregătiți să-i „săpunească” pe antrenori și jucători, s-au trezit că au rămas fără șef pe banca tehnică! Deși președintele Consiliului Director al grupării moldave, Cornel Șfaițer, l-a asigurat pe Tony că are parte de susținere, lucru afirmat și în gsp.ro.

Antrenori portughezi interimari la Poli Iași

Conducătorii Politehnicii au încercat în zadar să-l facă pe fostul fundaș al CFR Cluj să se răzgândească, astfel că anunțul a fost făcut apoi și în vestiar.

Din această noapte, Poli va căuta un nou antrenor, Iașiul dorind să rezolve problema în această săptămână, astfel încât viitorul conducător al băncii tehnice să aibă timp suficient să pregătească meciul cu Universitatea Craiova, din runda a 9-a, care va avea loc duminica viitoare, în Copou.

Până la numirea unui nou tehnician, Poli va fi condusă de colaboratorii lui Tony: secunzii Rui Miguel Fernandes Teixeira Machado și Joao Miguel Afonso Fernandes, antrenorul de portari Radu Sardescu, preparatorul fizic Christian Gonzalez Esteves și analistul Steven Da Silva Sanches.

Bilanțul lui Tony la Iași

Tony a fost instalat antrenor la Iași pe 31 martie 2024, după demiterea lui Leo Grozavu. În sezonul trecut, a condus Iașiul în șapte partide, în care a înregistrat trei victorii, o remiză și trei eșecuri.

Tony da Silva FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

În acest campionat, portughezul a obținut doar 7 puncte în primele 8 etape, Poli fiind acum pe antepenultimul loc al clasamentului, cu a doua cea mai slabă apărare din campionat, 15 goluri primite și doar 8 marcate.

Până la sosirea la Iași, Tony, care a fost, la un moment dat, și în vizorul FCSB, a mai fost „principal” la nivelul Ligii a III-a portugheze. Totodată, el a mai fost colaborator al fostului său antrenor Toni Conceicao la naționala Camerunului.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.