Nationala

Costin Curelea este încrezător înainte de România U20 - Germania U20: „Avem spirit de echipă, toți se autodepășesc la națională!”

+11 Foto
Reprezentativa de fotbal a României formată din jucători sub 20 de ani își începe mâine aventura în Elite League U20 la Arad, pe Arena Francisc Neuman, în fața selecționatei similare a Germaniei. Partida va începe de la ora 19.

Articol de Bogdan Cioara (Arad)  —  miercuri, 04 septembrie 2024

Reprezentativa de fotbal a României formată din jucători sub 20 de ani își începe mâine aventura în Elite League U20 la Arad, pe Arena Francisc Neuman, în fața selecționatei similare a Germaniei. Partida va începe de la ora 19.

După ce în primele două zile de la sosirea la Arad, tricolorii mici s-au antrenat pe stadionul Motorul, în această seară aceștia au efectuat un antrenament pe arena care va găzdui partida.

GALERIE FOTO. Antrenament și conferință de presă România U20 la Arad

Selecționerul Costin Curelea (40 de ani) a vorbit despre acest meci și despre strategia de la loturile naționale. Nemții nu au oferit declarații, au susținut antrenamentul oficial înaintea tricolorilor noștri și au cerut ca reprezentanții presei să nu le stea în cale în drumul lor din teren la vestiare.

„Atuurile noastre sunt spiritul de echipă și organizarea. Toți jucătorii se autodepășesc atunci când vin la echipa națională, chiar dacă unii vin din străinătate sau de la liga a doua. Cu toate acestea, nu e ușor să joci împotriva celor mai bune echipe din lume”, a spus Curelea, menționând că toți antrenorii de la loturile naționale au avut deja o întâlnire cu selecționerul Mircea Lucescu, în care a fost stabilită o strategie la nivelul tuturor echipelor României.

Această strategie nu conține, după spusele lui Curelea, aceeași așezare în teren la toate loturile, pe modelul olandez, de exemplu, unde toate echipele își bazează filosofia de joc pe sistemul 4-3-3. „Stabilim așezarea în funcție de jucători, dar pe parcursul unui meci, în dinamica jocului, aceasta poate suferi modificări”, a precizat fostul jucător de la Sportul Studențesc.

Vulturar, chemat de la U21

Anunțat inițial la echipa națională U21 sub comanda lui Daniel Pancu, mijlocașul Cătălin Vulturar s-a alăturat lotului U20. Acesta a revenit pe arena unde a evoluat în sezonul trecut, când a fost împrumutat de Rapid la UTA. Un alt jucător al arădenilor, care a evoluat la ambele echipe naționale, de juniori și tineret, este Cristian Mihai.

Întrebat dacă sunt și alți componenți ai echipei pe care o antrenează, care pot face saltul la U21, Curelea a răspuns afirmativ, fără a face nominalizări, „pentru a nu-i nedreptăți în vreun fel pe unii dintre jucători”.

Provocat la o paralelă cu selecționata Spaniei, care a câștigat în această vară Campionatul European de fotbal cu mai mulți juniori în echipă, tehnicianul tricolorilor mici a fost ferm, referindu-se la modul în care sunt organizați ibericii. „Ei au început cu câțiva ani în urmă să lucreze la acest aspect. Am început și noi să mărim aria de selecție. Facem evaluări, mergem prin toată țara, chiar și la meciuri de Liga 3.

Rolul nostru este de a promova jucători, unii au făcut pasul acesta și ne mândrim cu asta”, a adăugat Curelea, menționând totodată care este scopul naționalei U20, care va evolua șapte partide în Elite League. În afară de Germania, ceilalți advdersari vor fi, în ordine: Anglia (deplasare), Cehia (d), Portugalia (acasă), Italia (d), Polonia (d), Turcia (a), ultimele două jocuri urmând să aibă loc anul viitor.

Loturi de jucători pentru România U20 - Germania U20

România U20

Portari: Ștefan Lefter (Corvinul Hunedoara), Denis Oncescu (CFC Argeș), Paul Toroc (CSM Slatina);
Fundași: David Maftei (Oțelul Galați), Andrei Dorobanțu (Unirea Slobozia), Matteo Duțu (AC Milan / Italia), Ionuț Pop (Corvinul Hunedoara), Răzvan Pașcalău (Dinamo București), Mario Tudose (CFC Argeș), Alexandru Șuteu (FC Voluntari), Robert Bădescu (CS Mioveni);
Mijlocași: Denis Rența (CSM Focșani), Robert Jalade (FC Sevilla / Spania), Andrei Florea (Juventus Torino / Italia), Antonio Bordușanu (Dinamo București), Andres Șfaiț (Salernitana / Italia), Eduard Radaslavescu (Farul Constanța), Alexandru Musi (FCSB), Ștefan Bană (Universitatea Craiova), Omar El Sawy (Rapid București), Adrian Caragea (Dinamo București), Cătălin Vulturar (Rapid);
Atacanți: Rareș Burnete (Lecce / Italia), Alexandru Stan (FC Buzău).
Antrenor: Costin Curelea

Germania U20

Portari: Mio Backhaus (Werder Bremen), Dennis Seimen (Vfb Stuttgart), Max Weiss (Karlsruher)
Fundași:  Elias Baum (SV Elversberg), Hendry Blank (RB Salzburg), Nnamdi Collins (Eintracht Frankfurt), Tim Drexler (Hoffenheim), Julian Eitschberger (RW Essen), Julian Pauli (FC Koln), Tom Rothe (Union Berlin)
Mijlocași: Noel Aseko Nkili (Bayern Munchen II), Aljoscha Kemlein (Union Berlin), Pascal Klemens (Hertha Berlin), Mert Komur (FC Augsburg), Ibrahim Maza (Hertha Berlin), Raul Paula (NAC Breda / Olanda), Aaron Zehnter (SC Paderborn)
Atacanți: Ilyas Ansah (SC Paderborn), Justin Diehl (VfB Stuttgart), Damion Downs (FC Koln), Anton Kade (FC Basel / Elveția), Dzenan Pejcinovic (Fortuna Dusseldorf), Nelson Weiper (Mainz 05)
Antrenor: Hannes Wolf

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.