Nationala

Avem schemele kosovarilor! » Gazeta a fotografiat foile de lucru ale selecționerului Franco Foda + de ce n-a acceptat Lucescu să vorbească decât în română

+22 Foto
Foda și-a dezvăluit fără să vrea schemele de pregătire

Articol de Justin Gafiuc, Cristi Preda (foto)  —  joi, 05 septembrie 2024

La arena „Fadil Vokrri”, s-au desfășurat în această seară acțiunile oficiale ale ambelor echipe înaintea duelului KosovoRomânia de vineri seară, ora 21:45. Gazeta îți prezintă lucruri inedite observate la stadion

  • Kosovo - România va fi liveTEXT pe GSP.ro cu știri și imagini de la trimișii speciali ai Gazetei și în direct la TV pe Antena 1 și AntenaPlay.

De obicei, înaintea unui meci oficial, conferințele de presă și cele 15 minute deschise de la antrenamente, sunt momente pe care echipele încearcă să le bifeze pe modul repede înainte. La Pristina, s-au adunat însă o serie de episoade interesante, pe care Gazeta vi le prezintă într-o colecție de poze și informații.

1. Mircea Lucescu n-a acceptat să vorbească decât în română

+20 Foto
Nicolae Stanciu/ foto Cristi Preda (GSP)

Selecționerul României și-a făcut apariția cu un moment neașteptat. El a cerut în mod special să vorbească numai în română. A și explicat: „Vorbim toate limbile pământului, dar, ca selecționer, discut numai în română. E un gest de respect!”.

Și s-a ținut de cuvânt, în timp ce exemplul i-a fost urmat și de căpitanul Nicolae Stanciu. S-au făcut apoi traduceri succesive pentru jurnaliștii locali în engleză și albaneză.

2. Notițele lui Foda, surprinse de fotoreporterul GSP!

În cele 15 minute de antrenament deschis al kosovarilor, fotoreporterul GSP Cristi Preda a reușit să surprindă câteva cadre exact cu notițele selecționerului gazdelor. Au fost câteva momente în care Franco Foda și-a frunzărit fișele de pregătire, suficient pentru a-și deconspira cumva o parte dintre planuri.

Imaginile arată diferite exerciții pe care Foda urma să le lucreze la ședința de pregătire, cu așezarea jucătorilor, trasee dirijate sau strategii de faze fixe.

3. Tabela de marcaj în trei limbi

La antrenamente, tabela de marcaj a arătat un mesaj de salut în trei limbi, inclusiv „Bun venit!” în română. Au mai fost „Mire se vini!” în albaneză și tradiționalul „Welcome!” în engleză.

În Kosovo, engleza se vorbește foarte des și aproape că nu există locuri în care să nu te poți înțelege cu oamenii în limba lui Shakespeare.

Tabela de la Pristina

4. O incursiune în vestiarul „tricolorilor”

Gazeta îți prezintă imagini exclusive din cabina ”tricolorilor” de la stadionul din Pristina. Dar și din vestiarul antrenorilor, acolo unde Mircea Lucescu va pune la punct ultimele detalii înaintea partidei cu Kosovo de mâine seara.

Tricourile stau frumos așezate pe fiecare palier, cutiile cu echipament și accesorii completează decorul ordonat, iar o cutie cu banane e gata să fie devorată de „tricolori” după antrenament.

5. Instructaj de la Mircea Lucescu la centrul terenului

Înainte să pornească ședința de pregătire, Mircea Lucescu a adunat întreaga echipă la centrul terenului. Preț de câteva minute, selecționerul le-a ținut un speech „tricolorilor” și de-abia după aceea a dat drumul la treabă.

Mircea Lucescu a discutat cu jucătorii înaintea antrenamentului din Kosovo

Lucescu a inspectat apoi cu atenție fiecare atelier de lucru al echipei, plimbându-se de la un capăt la altul al terenului pentru a superviza modul în care fotbaliștii se implică.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.