Campionate

„Acum sunt doar un suporter” » Angel Di Maria, retragere în lacrimi de la naționala Argentinei, chiar înainte de 3-0. Mesajul video de la Leo Messi

+9 Foto
Angel Di Maria, celebrat la retragerea de la națională // foto: Guliver/gettyimages

Articol de Daniel Grigore  —  vineri, 06 septembrie 2024

Angel Di Maria (36 de ani), în continuare legitimat la Benfica, s-a retras de la echipa națională a Argentinei. El a fost celebrat înaintea meciului cu Chile din preliminariile pentru Cupa Mondială din 2026, câștigat de campioana mondială cu 3-0.

Angel Di Maria este unul dintre cei mai importanți fotbaliști argentinieni din acest secol. Extrema trecută pe la Real Madrid, Manchester United, PSG și Juventus, în prezent la Benfica, s-a retras de la echipa națională, pentru care a jucat 145 de meciuri și a înscris 31 de goluri. Doar Lionel Messi (187) și Javier Mascherano (147) au mai multe meciuri în albiceleste decât el.

O astfel de retragere nu avea cum să treacă neobservată. Di Maria a fost sărbătorit de suporteri și colegi înaintea meciului Argentina - Chile, disputat în această noapte. Federația și selecționata din Argentina i-au pregătit mai multe surprize.

Angel Di Maria s-a retras de la națională: celebrat înainte de Argentina - Chile

În uralele spectatorilor, Angel a ieșit pe teren înainte de fluierul de start, alături de soția lui, Jorgelina Cardoso, și de cele două fiice, Mia și Pia. Fiica cea mare, Mia, i-a citit o scrisoare, iar emoțiile l-au copleșit pe „El Fideo”, care nu și-a putut stăpâni lacrimile.

Ulterior a fost redat un mesaj video din partea căpitanului selecționatei, Lionel Messi, aflat în Miami: „Vreau să te bucuri de această seară foarte specială. Argentina îți aduce un tribut mai mult decât meritat pentru ce ne-ai oferit”.

A spus câteva cuvinte la microfon, apoi colegii lui, care purtau tricouri cu numărul 11 și mesajul „Gracias Fide”, l-au aruncat pe brațe, după cum relatează Diario Ole.

„Am trăit clipe atât de dificile, dar am ajuns să am parte de atâtea bucurii. Pentru colegii tineri, pentru cei mai în vârstă, pentru cei care mi-au oferit șansa de a câștiga totul, vă mulțumesc că plec într-un asemenea mod. Acum sunt doar un alt suporter. Voi fi în tribune, voi fi la Copa America, voi fi la Cupa Mondială”, a transmis Di Maria. Alături de Argentina, a cucerit Cupa Mondială în 2022, respectiv Copa America în 2021 și 2024.

3-0 cu Chile, Argentina defilează către Cupa Mondială

Pentru argentinieni, meciul cu Chile a fost un prilej de bucurie. Fără Messi, campioana mondială a câștigat cu 3-0, cu toate golurile înscrise în partea secundă, de Mac Allister (minutul 48), Julian Alvarez ('84) și Dybala ('90+1). Argentina domină preliminariile sud-americane, lider cu 18 puncte din 7 meciuri, și este aproape sigură de calificarea directă la Cupa Mondială din 2026.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.