Campionate

I-a înfuriat la maxim pe suporteri chiar înaintea debutului pe banca naționalei Angliei: „Concediați-l acum!”

Lee Carsley / Foto: Imago Images

Articol de Alexandru Stanciu  —  sâmbătă, 07 septembrie 2024

Lee Carsley (50 de ani), selecționerul interimar al Angliei, i-a înfuriat la maxim pe suporteri chiar înaintea debutului care va avea loc astăzi, de la ora 19:00, în Nations League, contra Irlandei.

Carsley a dezvăluit la conferința de presă premergătoare meciului că nu va cânta imnul „God Save the King”, iar suporterii cer Federației Engleze de Fotbal să-l demită urgent.

Suporterii englezi îi cer demiterea lui Lee Carsley chiar înaintea debutului pe banca naționalei Angliei

Lee Carsley s-a născut în Birmingham, dar a evoluat pentru naționala Irlandei, pentru care a bifat 40 de apariții din 1997 până în 2008.

La conferința premergătoare meciului de debut cu Irlanda, Carsley a dezvăluit că nu va cânta imnul „God Save the King”, fapt care i-a enervat la culme pe suporterii englezi.

Cântarea imnului înaintea unui meci este ceva ce mi-a pus întotdeauna dificultăți. Decalajul dintre încâlzire, intrearea pe teren și cântarea imnului m-a încurcat mereu. Nu am cântat niciodată imnul. Eram întotdeauna concentrat pe ce urma să se întâmple în teren.

Singurul lucru pe care-l aveam în minte când jucam era fotbalul, iar asta am în minte și acum, ca antrenor. Când pregăteam echipa U21 a Angliei, în timpul cântării imnului mă gândeam doar la cum va arăta meciul. Respect ambele imnuri ale celor două țări și înțeleg cât de mult contează!”, a declarat Lee Carsley, potrivit DailyMail.

Suporterii au reacționat vehement după declarațiile selecționerului interimar

  • „Concediați-l acum!”
  • „E inadmisibil așa ceva! Cum de a ajuns pe banca naționalei și cum de a antrenat la U21?”
  • „Chiar nu puteam găsi un patriot care să accepte postul de selecționer?”
  • „Lipsă totală de respect!”

Lee Carsley este un fost mijlocaș defensiv, cu 282 de apariții în Premier League. Carsley a debutat la Derby County în 1994, iar apoi a mai jucat pentru Blackburn Rovers, Coventry City, Everton, Birmingham City și din nou Coventry City, de unde s-a retras la finalul sezonului 2010-2011.

Carsley și-a început cariera de antrenor în 2012, fiind interimar o scurtă perioadă la Coventry. A mai fost apoi interimar la Brentford și la Birmingham, iar apoi a pregătit echipele U20 și U21 ale Angliei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.