Nationala

Adrian Mutu îl temperează pe Dennis Man: „N-a reușit nimic în Italia”

Adrian Mutu, foto: Instagram adrian10mutu

Articol de Romeo Ene  —  sâmbătă, 07 septembrie 2024

Adrian Mutu (45 de ani), golgheterul all-time al echipei naționale, a oferit prima reacție după succesul României de la Priștina cu Kosovo, scor 3-0. Fostul atacant a avut doi remarcați după meciul naționalei, pe Valentin Mihăilă (24 de ani) și pe Dennis Man (26 de ani), ambii veniti de la Parma, in Italia.

Chiar și în acest context, Mutu, antrenor liber de contract în acest moment, l-a atenționat pe Dennis Man.

Briliantul consideră că fotbalistul Parmei n-a reușit încă nimic în Italia, ținând cont de faptul că echipa sa este nou-promovată, însă este convins ca Man e pe drumul cel bun.

Adrian Mutu, analiză după Kosovo - România: „E o grupă accesibilă”

Mutu a vorbit în termeni laudativi despre Man și Mihăilă, cu un plus pentru cel din urmă, și a analizat grupa României.

„Mihăilă a fost omul meciului. El și Man, cei mai buni. Suntem mai valoroși, mi s-au părut foarte individualiști cei din Kosovo. Am fost maturi, am fost o echipă. Mi-a plăcut maturitatea echipei naționale. 

Man n-a reușit nimic deocamdată în Italia. Aveam încredere în el, îl știu de la U21, l-am ajutat să-și corecteze jocul. Am văzut niște mișcări interesante din partea lui, atât la națională, cât și în Italia.

Man este într-o formă extraordinară, a crescut fizic, e mult mai solid și se vede în viteza pe care o declanșează atunci când pleacă de pe loc. Are zvâcul ăsta. Poate crește în continuare, se maturizează ușor-ușor, devine fotbalist în adevăratul sens al cuvântului.

Eu cred în el. Mihăilă dacă ar marca jumătate din ocaziile pe care și le creează... Man mai are momente când dispare din joc, aseară Mihăilă a fost pericol permanent.

Poate anumite momente le puteam gestiona mai bine în apărare, dar se mai întâmplă. Nu cred că a fost cea mai bună zi a lor (n.r. - a kosovarilor), datorită nouă. Bancu l-a distrus (n.r. pe Zhegrova), nu l-a lăsat să-și facă floricelele alea care n-au legătură cu fotbalul. 

E o grupă accesibilă, România este peste toți, trebuie să arătăm și să demonstrăm pe teren”, a declarat Adrian Mutu, pentru Fanatik.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.