Nationala

Kosovarii, acuzați în Serbia pentru că au huiduit imnul României: „Rușine istorică la Priștina”

+34 Foto
Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de Emanoil Ursache  —  sâmbătă, 07 septembrie 2024

Gestul fanilor kosovari de a huidui imnul național al României, înaintea începerii meciului din Liga Națiunilor câștigat de tricolori cu 3-0 la Pristina, a fost taxat dur de presa din Serbia.

Publicația sportal.blic.rs a catalogat comportamentul suporterilor kosovari drept o rușine istorică și a amintit că statul român nu recunoaște independența Kosovo.

Fanii din Kosovo, desființați de presa din Serbia

Rușine istorică la Pristina, fanii așa-zisei Kosovo au huiduit imnul României!

După cum era de așteptat, fanii așa-zisei Kosovo i-au primit pe oaspeți cu «căldură», iar totul s-a transformat rapid într-un scandal. Înainte de începerea meciului, în timp ce se cânta imnul echipei vizitatoare, oamenii de pe stadion au fluierat zgomotos și astfel au împiedicat să se audă imnul României.

Să ne amintim că tot meciul a avut o uvertură. Se știe că România și fanii săi nu o recunosc pe așa-zisa Kosovo, idee pe care au subliniat-o mereu cu bannere la meciuri și, din această cauză, UEFA le-a interzis vecinilor noștri să intre în statul autoproclamat”, a notat sursa citată anterior.

Presa din Serbia: „Fotbaliştii români au «răspuns»”

Un alt site din Serbia a criticat, de asemenea, lipsa de respect a fanilor kosovari și a precizat că românii au replicat prin succesul lor cu 3-0.

„Meciul dintre așa-zisa Kosovo și România la Pristina au avut un început urât.

În primul meci al Diviziei C a UEFA Nations League, românii au vizitat stadionul «Fadilj Vokri» din Pristina, iar înainte de începerea meciului, în timpul intonării imnurilor naționale, publicul a huiduit imnul național al musafirilor.

Fotbaliştii români au «răspuns» mai întâi intonând cu voce tare imnul național, iar apoi cu o victorie convingătoare de 3:0”, a precizat și sportklub.n1info.rs.

Meciul în sine a fost precedat de o atmosferă ostilă din partea suporterilor locali, care i-au întâmpinat pe români fluierând”, a scris și telegraf.rs.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.