Campionate

A luat Caimacul cu un gol genial » Moldova, victorie clară în debutul Ligii Națiunilor

Mihail Caimacov/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  sâmbătă, 07 septembrie 2024

Republica Moldova a câștigat clar cu Malta, scor 2-0, în primul meci din Liga Națiunilor pentru vecinii de peste Prut.

Aflată în Liga D, Moldova e favorită în grupa din care mai fac parte Malta și Andorra. Ajunsă la alt nivel, după preliminariile bune de EURO 2024, Moldova a început perfect campania din Liga Națiunilor și e favorită să promoveze în Liga C.

Caimacov, gol fabulos pentru Moldova

Moldovenii au deschis scorul prin Caimacov în minutul 32. Mijlocașul de la Slaven Belupo a trimis direct în vinclu din lovitură liberă, portarul maltez nici nu a mai apucat să plonjeze.

Ion Nicolaescu a marcat golul desprinderii, din penalty, în prelungirile primei reprize, iar Moldova și-a asigurat primele 3 puncte din Liga Națiunilor. Pentru moldoveni urmează un meci amical, împotriva naționalei din San Marino.

Pentru că face parte dintr-o grupă cu doar 3 echipe, Moldova va mai juca în Nations League în octombrie, pe 10 cu Andorra și pe 13 cu Malta.

În naționala Moldovei doar un jucător din Superliga a fost titular, Vadim Rață, de la U Cluj. În plus, doi jucători de la Oțelul au intrat pe parcurs în echipa moldoveană, Maxim Cojocaru și Victor Bogaciuc.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.