Liga 1

El e atacantul dorit de Șumudică! Rapid îl aduce pe colegul lui Aubameyang

Aaron Boupendza/ foto Imago Images

Articol de Adrian Duţă  —  duminică, 08 septembrie 2024

Rapid îl are pe listă pe Aaron Boupendza (28 de ani), atacant gabonez cu 35 de meciuri în națională.

Boupendza, coleg cu celebrul Pierre-Emerick Aubameyang la naționala Gabonului, a rămas liber de contract în această vară, după ce s-a despărțit de Cincinnati, din MLS.

Rapid s-a înțeles cu Aaron Boupendza

El s-ar afla pe lista Rapidui pentru transfer și așteaptă viza înainte să vină la București pentru a semna contractul, potrivit Fanatik.

Boupendza a jucat ultima dată în MLS, unde a marcat două goluri în 14 meciuri în acest sezon. Gabonezul juca în SUA din 2023, când era cumpărat de Cincinnati cu 6,5 milioane de euro de la Al Shabab.

Aaron a intrat pe listaa Rapidui la dorința lui Marius Șumudică, antrenorul echipei din Giulești a mai lucrat cu atacantul la Al Shabab, în Arabia Saudită. De-a lungul carierei, Boupendza a fost la Bordeaux, Pau FC, Ajaccio, Tours FC, Fairense, Hatayspor, Al Arabi, Al Shabab și Concinnati.

Boupendza, golgeter în Turcia în urmă cu 3 ani

Cea mai bună formă a atins-o în sezonul 2020-2021, când a ieșit golgeter în campionatul Turciei jucând pentru Hatayspor. A marcat atunci 22 de goluri în 36 de partide în Super Lig. Boupendza e cotat la 5 milioane de euro pe Transfermarkt în acest moment, dar cea mai mare valoare a atins-o în 2021, și anume 8,5 milioane de euro.

Deși a trecut pe la 4 echipe franceze, nu a apucat să debuteze în Ligue 1, a jucat 10 partide în Ligue 2 în carieră, înainte să părăsească Franța.

Rapid mai are doi atacanți în lot în acest moment, pe Jambor și Borisav Burmaz. L-a vântu recent pe golgeterul din sezonul trecut, Albion Rrahmani, la Sparta Praga, cu 5 milioane de euro.

„Vom aduce și un atacant, sperăm să fie totul bine. N-a călcat atacant ca el în România!”, declara recent Marius Șumudică, antrenorul giuleștenilor.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.