Nationala

Mircea Lucescu, conferință de presă înainte de România - Lituania: „Să vă spun ce a zis Napoleon!”

Mircea Lucescu/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de Marius Mărgărit, Adrian Duţă, Răzvan Petrescu (video)  —  duminică, 08 septembrie 2024

Mircea Lucescu, selecționerul României, a susținut o scurtă conferință de presă înainte de meciul cu Lituania din Liga Națiunilor.

  • România - Lituania are loc luni, de la ora 21:45. Partida care se dispută în Ghencea va fi liveTEXT pe GSP.ro și la TV pe Prima TV.
  • România a câștigat primul meci din Liga Națiunilor, 3-0 cu Kosovo.

Alături de Mircea Lucescu, la conferința de presă a venit și Răzvan Marin.

VIDEO. Mircea Lucescu, conferință de presă înainte de România - Lituania

Răzvan Marin a deschis conferința de presă: „Noi mereu am dat totul pe teren. Ne dorim să continuăm pe drumul pe care am pornit. Nici acum terenul din Kosovo nu a fost extraordinar, dar încrederea pe care o avem în noi ne-a adus pe drumul acesta”.

Apoi, Mircea Lucescu a luat cuvântul: „Eu le spun jucătorilor că nimic nu se compară cu echipa națională. Performanțele la echipele de club sunt locale. Când e vorba de națională, deja e vorba de anvergură. Televiziunile, ziarele, specialiștii vorbesc cu mare interes de naționale. Meciurile naționalelor se transmit peste tot, cele ale cluburilor doar în țară. Dacă au pus mâna pe tricoul naționalei, să nu îi dea drumul”.

„E greu să se recupereze jucătorii repede. Am jucat la 10 seara, am stat până la 2-3 dimineața, a doua zi trebuie recuperare și doar o zi de antrenament. Am făcut analiza meciului doar 10 minute, nu a fost nevoie de mai mult. Cea mai mare primejdie e momentul victoriei, Napoleon a spus, nu eu”, a declarat Lucescu.

Mircea Lucescu, înainte de România - Lituania:

  • „Eu nu mai am emoții. Am șansa să am la dispoziție băieți receptivi. E meritul celor care i-au crescut. Dacă am oameni educați, pot face rezultate, pentru că atunci vor fi disciplinați, se pot concentra. Asta e cel mai greu, să te concentrezi”.
  • „Jucătorii simt prezența publicului. Sper ca suporterii din țară să lase orgoliile deoparte și să susțină naționala”.
  • „În fotbal, nimic nu e definitiv dobândit. Jucătorii au o carieră de 8-9 ani, trebuie să dea totul pentru ei. Cel mai greu pentru un jucător e când nu joacă. Sper ca prezența la națională să îi stimuleze”
  • „Aș vrea ca lumea să aprecieze fotbalul la nivelul dăruirii acestor jucători, la nivelul sacrificiilor. Când ceilalți stau acasă, ei stau în cantonament”
  • „Să nu vă așteptați la nimic, încă nu am decis nimic. Ianis are un handicap, lipsa de minute la nivelul competiției. Niciun antrenament nu seamănă cu un joc. Important e că e aici, că și-a dorit să fie aici. Noi trebuie să câștigăm meciul, nu trebuie să mă gândesc la unul sau la altul”.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.