Liga 1

A bătut palma cu Mihai Rotaru! Supertransfer la Universitatea Craiova

Jovo Lukic, foto: Imago Images

Articol de Liviu Manolache, Romeo Ene  —  duminică, 08 septembrie 2024

Jovo Lukic (25 de ani) s-a înțeles cu Universitatea Craiova. Din informațiile GSP.ro, vârful bosniac se află în acest moment în Craiova și a bătut palma cu finanțatorul Mihai Rotaru. El va efectua vizita medicală și va semna contractul cu trupa lui Costel Gâlcă (52 de ani).

Lukic a evoluat ultima oară pentru Borac Banja Luka, locul 6 din campionatul Bosniei în acest moment. Rotaru va plăti 900.000 de euro în schimbul atacantului, potrivit Fanatik. Lukic a jucat 136 de meciuri pentru Borac Banja Luka, perioadă în care a înscris 36 de goluri și a oferit 9 pase decisive.

Jovo Lukic semnează cu Universitatea Craiova

Bosniacul a jucat deja 9 meciuri în acest sezon și a înscris 3 goluri. A marcat și în preliminariile Ligii Campionilor, în fața formației albaneze Egantia, în primul tur preliminar.

Luni, 9 septembrie, se încheie perioada de transferuri în România, iar oltenii se grăbesc să mai realizeze câteva mutări de impact. Lukic a debutat pentru naționala de seniori a Bosniei în 2021, când a evoluat într-o partidă amicală în fața Statelor Unite ale Americii. Nu a mai fost convocat de atunci.

Jovo Lukic semnează cu Universitatea Craiova, foto: Imago Images

Lukic s-a transferat în 2020 la Borac Banja Luka, de la Zvijezda Gradacac. A câștigat două titluri alături de echipa bosniacă. Borac Banja Luka a fost adversara CFR-ului în 2021, în preliminariile Ligii Campionilor. Jovo Lukic nu a jucat atunci pentru fosta lui echipă din cauza unei accidentări.

Contractul atacantului ar fi expirat la finalul acestui sezon, iar Borac Banja Luka a fost nevoită să-l cedeze la Craiova, altfel l-ar fi pierdut liber de contract.

Lukic va concura pe post la Craiova cu Elvir Koljic (29 de ani), Ștefan Bană (19 ani) și Andrei Ivan (27 de ani). Craiova se află în acest moment pe locul 2 în Superliga, cu 15 puncte după 8 etape.

În cazul în care este pregătit din punct de vedere fizic, Lukic ar putea debuta pe 15 septembrie pentru olteni, în deplasare cu Poli Iași.

500.000 de euroe cota lui Jovo Lukic, potrivit Transfermarkt

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.