Campionate

A refuzat Real Madrid și a ales Manchester United » Oferta care a făcut diferența

Articol de Dragoș Petrescu  —  duminică, 08 septembrie 2024

Leny Yoro, tânărul fundaș de 18 ani care a impresionat în tricoul lui Lille, a devenit în această vară noul jucător al lui Manchester United. Clubul de pe Old Trafford a plătit clubului francez nu mai puțin de 62 de milioane de euro.

Fundașul francez, cotat de transfermarkt la 50 de milioane de euro, a adunat 46 de meciuri în Ligue 1 pentru Lille, în ciuda faptului că are doar 18 ani.

Yoro a avut ofertă de la Real Madrid

Potrivit presei franceze, unul dintre principalele motive pentru care Leny Yoro a ales-o pe Manchester United în detrimentul Realului a fost legat de aspectele financiare și contractuale.

Real Madrid i-a oferit lui Yoro un salariu anual de aproximativ 3 milioane de euro, în timp ce Manchester United i-a făcut o ofertă mult mai avantajoasă, oferindu-i 9,5 milioane de euro pe sezon. În plus, contractul semnat cu Manchester United este valabil până în iunie 2029, cu posibilitatea de prelungire pentru încă un an​.

Un alt factor cheie care a determinat alegerea lui Yoro a fost modul în care Manchester United s-a implicat în discuțiile inițiale și faptul că englezii i-au prezentat un plan clar de dezvoltare care să îi asigure un viitor în echipă.

De la primele mele conversații cu oficialii clubului, mi s-a prezentat un plan clar despre cum mă pot dezvolta în Manchester ca parte a acestui proiect interesant și am simțit multă grijă față de mine și familia mea", a declarat Yoro după semnarea contractului.

Manchester United, o atracție pentru tinerii jucători

Fundașul francez a fost, de asemenea, atras de prestigiul și tradiția clubului Manchester United în ceea ce privește dezvoltarea jucătorilor tineri. El a subliniat că istoria clubului, care a lansat carierele multor tineri fotbaliști, l-a inspirat să aleagă această echipă.

Semnarea pentru un club de talia și ambiția lui Manchester United atât de devreme în cariera mea este o onoare incredibilă. Cunosc istoria tinerilor jucători la Manchester United și simt că acesta poate fi locul perfect pentru a-mi atinge potențialul și a-mi îndeplini ambițiile, împreună cu noii mei colegi", a mai adăugat acesta.

Cu toate acestea, fundașul de 18 ani nu a apucat în să debuteze pentru „Diavolii Roșii" într-un meci oficial deoarece a suferit o accidentare, care s-a dovedit a fi una destul de serioasă, în meciul de pregătire disputat de United, împotriva celor de la Arsenal.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.