Altele

Lucrările avansează la Polivalenta de 72 de milioane de euro și 10.075 de locuri: „Dacă păstrăm ritmul, o finalizăm la termen”

+31 Foto
Dacă Bucureștiul a rămas blocat în proiecte grandioase și simandicoase, care au murit însă la nivel de studii de fezabilitate, la Brașov, lucrurile stau cu totul altfel.

Articol de Marius Mărgărit, Răzvan Petrescu (video)  —  luni, 09 septembrie 2024

Dacă Bucureștiul a rămas blocat în proiecte grandioase și simandicoase, care au murit însă la nivel de studii de fezabilitate, la Brașov, lucrurile stau cu totul altfel.

Polivalenta din orașul de la Poalele Tâmpei, un proiect de 72 de milioane euro, dintre care 3,5% este asigurat de de primărie, continuă să crească și să capete formă. În sala cea mare, pentru jocuri sportive, concerte sau alte activități, care va avea 10.075 de locuri (5043 la parter și 5032 la inelul 1), gradenele de beton au fost deja montate în proporție de 90%.

Au mai rămas de pus ultimele rânduri de jos, care pot fi retractate, în funcție de evenimentul găzduit. Pentru că va fi un centru multifuncțional, care va putea găzdui competiții din diferite discipline sportive. La sala de antrenament, de 1.158 de locuri, lucrările par mai întârziate fiindcă pe acolo se află deocamdată principala cale de acces a utilajelor care lucrează la cea mare.

Cum arată lucrările la sala polivalentă din Brașov: „Suntem la nivel de 35%-37% din proiect”

Pentru un neavizat, la cum arată lucrurile când te uiți din exterior, pare că mai e foarte mult de lucru și e greu de crezut că proiectul să fie finalizat la termen, adică în octombrie 2025.

Chiar dacă sala mică este deja acoperită, iar lucrarea a fost demarată și la cea mare. În ziua în care GSP.ro a vizitat șantierul, chiar se fixau primele plăci de tablă cutată pe pe structura care va susține acoperișul sălii principale.

Șeful de șantier pe departamentul instalații, Laurențiu Tișulescu, este însă convins că „la cum se lucrează, ne putem încadra în termen. Suntem la 35-37% din proiect, adică suntem în grafic. Și dacă ne ajută vremea, să avem o toamnă lungă, să putem avansa, eu zic că vom preda lucrarea la timp. A fost destul de greu pe timpul verii, s-a lucrat cu mult fier beton pe acele temperaturi foarte mari, dar am gestionat cumva lucrurile să ne putem încadra în timpul propus. Noi zicem că suntem bine, și dacă reușim să păstrăm acest ritmul, sala polivalentă va fi gata la termen”.

La finalizare, Polivalenta din Brașov va fi cea de a doua din România de acest calibru, după BTArena din Cluj, care are 10.000 de locuri și a fost inaugurată în urmă cu 10 ani, în octombrie 2014.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.