Altele

Imagini incendiare de la Campionatul Național de Drift: mașini de 900 de cai, camioane de 6 tone și puștiul-minune de 9 ani!

+49 Foto
Toyota GT86 a lui Claudiu Adam, cuprinsă de flăcări FOTO: Răzvan Petrescu

Articol de Răzvan Petrescu (video)  —  marţi, 10 septembrie 2024

Sâmbătă și duminică a avut loc în Piața Constituției a 10-a ediție a Campionatului Național de Drift, câștigătorul la clasa PRO fiind bulgarul Petyo Radichev

Piața Constituției a fost scena pasionaților de drift în weekend. Sute de oameni au venit în fața Palatului Parlamentului pentru a asista la a zecea ediție a Campionatului Național de Drift.

Evenimentul a trecut de la amatori la profesioniști în ultimii 5 ani, de când organizatorii au reușit să respecte regulamentul Federației de Automobilism Sportiv. Fiecare etapă presupune un circuit definit pe care piloții trebuie să-l parcurgă, fiind evaluați de un juriu.

+49 Foto
Foto: Alex Popescu

Sâmbătă au avut loc calificările. Fiecare pilot a parcurs singur traseul, iar cei mai buni au avansat în etapa Battles, care a avut loc duminică.

În această rundă, piloții au parcurs același traseu, dar de data asta în tandem. Fiecare "bătălie" a avut două ture, în prima un pilot fiind leader, iar celălalt chaser, rolurile inversându-se în a doua tură.

Sistemul este unul eliminator, ultimii doi piloți rămași în cursă disputând marea finală. Câștigătorul la clasa PRO a fost bulgarul Petyo Radichev, iar la clasa SemiPRO a fost ucraineanul Eduard Didenko.

Flăcări, camioane și copii la Campionatul Național de Drift

Weekend-ul a fost plin de adrenalină și pilotaj la limită, dar și de accidente și flăcări. Pilotul de 19 ani, Claudiu Adam, a avut probleme tehnice cu mașina sa, Toyota GT86 de 900 de cai, în urma cărora motorul a izbucnit în flăcări. Pompierii au intervenit prompt, iar Claudiu a ieșit din mașină nevătămat.

Probleme a avut și Anastasiya Marisenkova, după ce roata din spate dreapta s-a desprins complet de pe mașina sa, o Toyota Altezza.

Un show deosebit l-au făcut italienii de la Motorsport Acsi, cu două camioane cu cisterne de 6 tone! Cei doi mastodonți au făcut o demonstrație fabuloasă de drift în tandem.

Cel mai tânăr participant a fost Stan Alexis, în vârstă de doar 9 ani, care a pilotat un BMW E46 modificat special pe măsurile lui. El a reușit să strângă până acum 289 de victorii și a participat la clasa Street Kids. Printre cei mai tineri piloți s-au numărat și Alice Ene (16 ani), Gabi Imre Jr. (17 ani), Natalia Iocsak (20 ani), care au reușit deja să ajungă la clasa PRO.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.