Nationala

Protestul a început din primul minut la România - Lituania » Ce s-a putut auzi în Ghencea, la revenirea „tricolorilor” în fața propriilor fani

+7 Foto
Atmosfera de la România - Lituania / FOTO: GSP

Articol de Andrei Furnigă (video), Carmen Dumitru  —  luni, 09 septembrie 2024

România - Lituania, cea de-a doua apariție a „tricolorilor” din actuala ediție a Nations League, a început cu un moment de reculegere ținut în memoria lui Christoph Daum, fostul selecționer al primei reprezentative, trecut în neființă pe 24 august. Au fost singurele momente de liniște din Ghencea, scandările vulgare la adresa Federației și forțelor de ordine dominând fondul sonor încă din primul minut al partidei.

Peste 25.000 de spectatori și-au făcut apariția la confruntarea din Ghencea, prima pe teren propiu de la revenirea lui Mircea Lucescu la cârma naționalei României. Federația spera că tribunele vor reproduce atmosfera magică de la EURO 2024, însă în repertoriul suporterilor s-au intercalat și multe scandări obscene.

+7 Foto
Atmosfera de la România - Lituania / FOTO: GSP

Ultrașii și-au continuat războiul cu FRF și forțele de ordine

Ținta favorită a ultrașilor? Federația Română de Fotbal, luată la bani mărunți încă din primul minut al partidei, iar mai apoi forțele de ordine. „FRF, m*** FRF”, s-a putut auzi dinspre una dintre peluze.

Mai apoi, suporterii din grupările ultras și-au reînceput răfuiala cu Jandarmeria, scandând lozinci care de care mai „colorate” la adresa oamenilor în uniformă.

Începând de la amicalul cu Liechtenstein, premergător Campionatului European, suporterii din peluzele românești au pus bazele unui „pact de neagresiune”, o înțelegere prin care să protesteze la unison la adresa măsurilor forțelor de ordine, pe care le consideră în continuare unele represive.

În ceea ce privește „meciul” avut cu Federația Română de Fotbal, ultrașii sunt nemulțumiți de modul în care oficialii FRF tratează relația cu grupurile care-și fac apariția la meciurile naționalei. E de notoritate că, în ultimii ani, forul condus de Răzvan Burleanu a fost o țintă frecventă a celor din peluze.

Moment de reculegere pentru Christoph Daum

Înaintea primului fluier, a avut loc un moment emoționant. Christoph Daum, fostul selecționer al României, a fost omagiat de jucători, staff și suporterii prezenți în Ghencea. Imagini cu acesta din perioada mandatului pe banca primei reprezentative au rulat pe tabela de marcaj, o ipostază care a sensibilizat asistența.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.