Nationala

Andrei Burcă era să piardă avionul, spre disperarea oficialilor FRF

Andrei Burcă (31 de ani), fundaș central care evoluează la Baniyas, trebuia să ia avionul spre Emiratele Arabe Unite imediat după România - Lituania, scor 3-1, și a fost la un pas să îl piardă.

Articol de Eduard Apostol, Alexandru Tomuțiu, Carmen Dumitru  —  marți, 10 septembrie 2024

Andrei Burcă (31 de ani), fundaș central care evoluează la Baniyas, trebuia să ia avionul spre Emiratele Arabe Unite imediat după România - Lituania, scor 3-1, și a fost la un pas să îl piardă.

La ieșirea de pe stadionul din Ghencea, Andrei Burcă a fost asaltat de un grup numeros de suporteri. Fanii, în frunte cu cei mici, își doreau să obțină un o semnătură din partea fundașului naționalei.

Fostul fundaș de la CFR Cluj nu a mai ținut cont că trebuie să prindă avionul spre Emirate și a rămas preț de minute bune pentru a le face o bucurie suporterilor. Aproximativ 7-8 minute a stat în fața stadionului și a dat autografe, în timp ce oficialii Federației Române de Fotbal puneau presiune: „vă rugăm frumos, trebuie să prindă avionul”.

VIDEO. Andrei Burcă, aproape să piardă avionul. Fotbalistul a stat să dea autografe fanilor

În clip se poate observa cum unui dintre cei prezenți îi strigă lui Burcă: „Sunteți un exemplu pentru toți ceilalți”, aluzie la faptul că nu toți fotbaliștii naționalei procedează precum el în momentul în care sunt asaltați de suporteri.

În același timp, Andrei Rațiu, fundașul dreapta de la Rayo Vallecano, a ales să rămână în mașină, chiar dacă copiii insistau la el să coboare pentru a le da autografe.

În cele din urmă, la insistențele oficialilor FRF, Burcă s-a oprit din semnat autografe și a urcat în mașină.

După primele două etape ale noului sezon de Liga Națiunilor, România este lider în grupa din care mai fac parte Kosovo, Cipru și Lituania. Elevii lui Mircea Lucescu au maxim de puncte, în timp ce Kosovo și Cipru au câte 3. Lituania nu a obținut niciun punct până în acest moment.

În final de joc s-au dezlănțuit băieții noștri. Echipa adversă era foarte puternică, nu putem inventa jucători de 1,90m. Și-au bazat jocul pe ce pot face ei mai bine. Noi nu am putut pune în valoare calitatea noastră, terenul a fost execrabil. Nu s-a putut juca
- Mircea Lucescu, selecționerul României

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.