Nationala

„Uite ce pierdeți!” » Ce scrie presa din Scoția despre Ianis Hagi, după meciul cu Lituania

+16 Foto
Ianis Hagi. Foto: Raed Krishan (GSP)

Articol de Emanoil Ursache  —  marţi, 10 septembrie 2024

Presa scoțiană a remarcat rolul lui Ianis Hagi (25 de ani), jucătorul lui Rangers trimis la echipa a doua de antrenorul Philippe Clement, în victoria României cu Lituania (3-1) din Liga Națiunilor.

Hagi a fost introdus de Mircea Lucescu în minutul 70, în locul lui Dennis Man, iar în 87' Răzvan Marin a dus scorul la 2-1 pentru tricolori din penalty-ul obținut de fiul „Regelui”. Publicația Daily Record a concluzionat despre Ianis că le-a arătat suporterilor „The Gers” ceea ce pierd.

Ziariștii scoțieni au subliniat, de asemenea, că Ianis Hagi s-a menținut în formă pregătindu-se alături de „satelitul” lui Rangers, în urma deciziei antrenorului belgian Philippe Clement de a nu-i permite internaționalului român nici măcar să se antreneze alături de prima echipă.

Ianis Hagi, lăudat de jurnaliștii scoțieni: „Le-a arătat fanilor lui Rangers exact ce pierd”

„Ianis Hagi le-a arătat fanilor lui Rangers exact ce pierd, după ce a jucat un rol esențial în victoria României cu 3-1 împotriva Lituaniei.

Oamenii lui Mircea Lucescu au început jocul în urma unei victorii frumoase cu 3-0 împotriva Kosovo în deschiderea Ligii Națiunilor C, dar, cu doar trei minute până la final luni seară, păreau că ar trebui să se mulțumească și cu un punct împotriva lituanienilor. Asta până când mijlocașul «luminilor albastre» Hagi - care a fost exclus din tabăra primei echipe la Ibrox - a apărut de pe bancă și i-a obținut echipei sale un penalty crucial.

Tânărul de 25 de ani a primit mingea pe dreapta înainte de a se îndrepta către suprafața de pedeapsă, unde a fost doborât de fundașul dreapta al Lituaniei, Justas Lasickas. Lovitura de pedeapsă nu a fost acordată imediat, dar, în urma unei analize VAR, gazdele au primit un penalty care a fost executat în mod corespunzător de Răzvan Marin, înainte ca Alexandru Mitriță să înscrie un al treilea gol în timpul minutelor de prelungiri.

După ce a fost considerat de Philippe Clement că este în plus raportat la pretențiile sale de joc, Hagi s-a menținut în formă antrenându-se cu echipa a doua de la Rangers, pentru care a jucat și în presezon. Se aștepta ca jucătorul să plece în timpul ferestrei de transfer de vară, dar a rămas la club dincolo de termenul-limită, în ciuda interesului din partea cluburilor din patria lui.

Șeful belgian Clement l-a exclus pe internaționalul României din lotul «Gers» pentru Europa League, iar Hagi nu a mai apărut într-un meci competitiv pentru club din august 2023, după ce a petrecut tot sezonul trecut împrumutat la Alaves în La Liga. Hagi este încă contractat cu albaștrii până în 2026”, a notat publicația scoțiană dailyrecord.co.uk.

Ianis Hagi, notat cu 7 de GSP

Ianis Hagi a fost notat cu 7 de GSP pentru evoluița din minutul 70 până la finalul partidei.

„I. Hagi (nota 7) * A intrat în minutul 70 în locul lui Man. Cu dedicație. Și cu ceva care să facă diferența. Cu acel penalty și cu «assist-ul» VAR”, a menționat Gazeta Sporturilor despre Ianis.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.