Nationala

Lucescu e hotărât să ducă naționala în afara Bucureștiului » Două orașe nominalizate să-i găzduiască pe „tricolori”

Mircea Lucescu, în România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)

Articol de Eduard Apostol  —  marți, 10 septembrie 2024

Mircea Lucescu dorește ca echipa națională să joace și în afara Capitalei, din cauza gazonului prost de pe Ghencea și a atitudinii unor ultrași la meciuri. Selecționerul a nominalizat deja Craiova și Cluj Napoca printre orașele ce pot găzdui formația lui.

Mircea Lucescu a criticat fără menajamente starea gazonului de pe Ghencea după 3-1 cu Lituania, luni seară, în meciul secund din grupa de Liga Națiunilor. Tehnicianul nu s-a ferit de cuvinte la conferința de presă. „Mizerabil” a fost termenul cu care a catalogat terenul pe care el a repurtat prima victorie pe teren propriu în noul mandat de la prima reprezentativă.

Nu o dată, ci de două ori, a scos în evidență Il Luce un detaliu pe care vrea să-l pună în aplicare: echipa națională să iasă în afara Capitalei, să joace și în provincie. Din cauza gazoanelor din București, și cel de la Arena Națională a pus probleme în trecut, dar și din cauza reacției unor ultrași, care și-au dus mai departe răfuielile de grup la meciul de aseară.

+7 Foto
Atmosfera de la România - Lituania / FOTO: GSP

„Naționala este a României”, a spus Mircea Lucescu la conferința de presă de după victorie

„Am jucat împotriva unei echipe cu o calitate fizică net superioară nouă, clar, evident, calități ale unei echipe baltice, care a surprins printr-un joc de posesie.

Noi ar fi trebuit să le răspundem lituanienilor cu un joc pe spații scurte, foarte rapid. Nu s-a putut din cauza terenului. A fost mizerabil!

Pentru o echipă care își pune totul pe tehnica pasei e foarte greu să... Când apar greșelile din cauza aceasta, jucătorii suferă, se enervează. Ei au avut controlul, lituanienii!

Terenul a fost execrabil, sper să nu ne mai întoarcem pe un astfel de teren, dacă nu-l pun la punct. Există și Craiova unde se poate juca, există și Cluj, există și stadionul nostru național. Și nu e obligatoriu să jucăm toate meciurile în București. Asta e echipa națională și ea trebuie să joace pe întreg teritoriul țării”, a comentat Il Luce.

Am avut și șansă că VAR ne-a dat nouă dreptate, în mod normal. Eu în continuare mă străduiesc să cunosc bine jucătorii. Îi știam doar așa, de sus, din tribună, nici acum nu-i cunosc pe toți pe prenume. Am avut multe discuții cu ei în ultimele zile
Mircea Lucescu, selecționer România

Mircea Lucescu a amendat și reacțiile ultrașilor

Ultrașii au avut ceva de împărțit cu șefii FRF, cu politicienii, cu reprezentanții Jandarmeriei. Și-au strigat nemulțumirile în multe momente ale jocului, în limbajul peluzei.

„Dacă începem meciul și, în loc de România, pornim cu alte lucruri, care nu sunt normale… Eu insist! Echipa asta trebuie să iasă și din București. Pentru că în București sunt mai multe facțiuni.

Oriunde te duci în provincie și joci, publicul este admirabil. Când eram eu am jucat în toată țara, peste tot. Într-adevăr, simți spiritul românesc”, a mai spus reputatul tehnician.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.