Nationala

„Să nu vă mire!” » A deconspirat planul lui Mircea Lucescu pentru următoarele meciuri

Mircea Lucescu este nemulțumit, cel puțin după duelul cu Lituania, că jucătorii nu au pus în aplicare ceea ce le-a cerut. Foto: Raed Krishan, GSP.ro

Articol de George Nistor  —  marţi, 10 septembrie 2024

Mircea Lucescu (79 de ani) a cucerit toate cele șase puncte puse în joc la prima acțiune din noul mandat pe banca echipei naționale a României, însă prestația din ultimul meci, cu Lituania, scor final 3-1, ar putea să aducă unele mutări în lot.

Helmut Duckadam, fostul mare portar, este convins că selecționerul va trece la modificări de-a lungul mandatului și va căuta jucători care să se încadreze în viziunea sa, chiar dacă aceștia ar putea veni din ligile inferioare.

Strategia nu este noua și a utilizat-o cu brio în prima sa aventură la națională. În următoarele două partide, România va întâlni Cipru și, din nou, Lituania, ambele în deplasare, pe 12, respectiv 15 octombrie.

Mircea Lucescu ar putea convoca jucători din Liga 2

Helmut Duckadam este convins că va apela la o astfel de strategie, întrucât Mircea Lucescu este nemulțumit, cel puțin după duelul cu Lituania, că jucătorii nu au pus în aplicare ceea ce le-a cerut.

„Il Luce” nu și-a ascuns dorința de a practica un joc de dominare totală, mai ales în situația în care adversarii nu sunt net superiori.

„Sunt sigur că vom avea surprize la echipa națională. Eu țin minte că jucam la UTA, la Divizia B, și am fost chemat. Se întâmpla acum ceva vreme, dar n-aș exclude că va chema jucători chiar și din liga a doua, buni și talentați.

Le are pe ale lui și nu a renunțat la ele, să nu vă mire! Știe el ce face. E un antrenor de mare calitate și caută tot timpul soluții”, a declarat Helmut Duckadam în exclusivitate pentru GSP.ro.

+10 Foto
Mircea Lucescu, în România - Lituania/ foto Raed Krishan (GSP)

Mircea Lucescu a tras semnalul de alarmă

Faptul că pentru Mircea Lucescu nu există alte ierarhii, decât cea bazată pe performanță, este arhicunoscut, iar selecționerul și-a exprimat această idee, în cadrul conferinței de presă, după victoria, cu noroc, în fața balticilor.

Încă sunt probleme, pentru mine sunt extrem de serioase. Nu avem construcția jocului, încă nu se mișcă de așa natură încât să avem superioritate netă. La mine, construcția, posesia mingii, schimbările de ritm și direcție, atacurile în superioritate numerică sunt elemente care fac parte din filozofia mea calcistică. Încă n-au curajul să iasă fundașii centrali. Nu știu cum să joace, unul ar trebui să accelereze, celălaltă să joace pe vârfuri.

- Mircea Lucescu, selecționer România

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.