Nationala

Mihai Stoica, atac devastator după România - Lituania: „Sunt incompetenți!”

+11 Foto
Mihai Stoica

Articol de Romeo Ene  —  marţi, 10 septembrie 2024

Mihai Stoica (59 de ani), oficialul de la FCSB, a luat foc imediat după meciul câștigat de naționala României în fața Lituaniei, scor 3-1. Conducătorul roș-albaștrilor i-a atacat pe cei care l-au contestat pe Ștefan Târnovanu (24 de ani) pentru faza controversată din minutul 78, atunci când a fost aproape de o gafă imensă. Reușita lituanienilor a fost anulată după intervenția VAR.

Târnovanu a fost singura modificare pe care selecționerul Mircea Lucescu (79 de ani) a făcut-o în echipa de start a României cu Lituania, față de meciul din deplasare cu Kosovo. În minutul 77 a avut loc o fază controversată în careul naționalei României. Lituanienii au înscris prin Domantas Antanavicius (25 de ani), după o gafă a lui Târnovanu, însă reușita a fost anulată din cauza unui fault.

Mihai Stoica, devastator: „Sunt incompetenți”

Reușita a fost inițial validată de arbitrul partidei, Rade Obrenovic. În cele din urmă, arbitrul sloven a revăzut faza la monitorul VAR și a decis să anuleze golul. Târnovanu, portarul FCSB-ului, a ieșit pe centrare, însă a fost faultat de fotbalistul oaspeților.

A doua zi, Mihai Stoica i-a jignit pe contestatarii portarului, printr-un mesaj publicat pe rețelele de socializare: „Când portarul are ambele mâini pe balon, se consideră că-l controlează. Intervenția adversarului se sancționează. Arbitrul a greșit aseară și a reparat-o la VAR.

Cei care spun că Târnovanu a greșit la faza golului anulat corect, sunt incompetenți și/sau incorecți. Pe ei nu-i salvează nici VAR-ul.”

+11 Foto
Ștefan Târnovanu, salvat de VAR în România - Lituania, foto: Raed Krishan (GSP)

Târnovanu a evoluat pentru prima dată la echipa națională într-un amical cu Moldova, disputat la Chișinău, în 2022, sub comanda lui Edward Iordănescu, scor final 0-5.

Eu am fost critic la adresa lui Târnovanu în ultima vreme, dar acum mi-a plăcut jocul lui, chiar dacă comentatorii meciului au dat vina pe el. La faza golului anulat de VAR avea mâinile pe minge, din punctul meu de vedere a fost fault. Cumva, i-a luat mingea din brațe. Avea mâinile întinse, urma să o ia în brațe.

- Helmuth Duckadam, pentru GSP.ro

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.