Campionate

Emiliano Martinez, gest scandalos în Columbia » Coloșii Argentina și Brazilia, învinși în preliminariile din America de Sud

+8 Foto
Emiliano Martinez (32 de ani), portarul argentinienilor, a fost protagonistul unui nou episod controversat.

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 11 septembrie 2024

Brazilia și Argentina au pierdut neașteptat în preliminariile Campionatului Mondial din 2026. Selecao a cedat pe terenul Paraguayului, scor 0-1, în timp ce Argentina a plecat fără punct de pe terenul Columbiei, scor 1-2. Emiliano Martinez (32 de ani), portarul argentinienilor, a fost protagonistul unui nou episod controversat.

Brazilia a fost de nerecunoscut în fața Paraguayului. Asta deși, înaintea partidei, selecționerul Braziliei, Dorival Junior, afirma răspicat faptul că naționala lui va fi în finala Campionatului Mondial din 2026. Unicul gol al partidei a fost marcat de Diego Gomez (21 de ani) în minutul 20, după un șut spectaculos de la mare distanță.

VIDEO. Brazilia și Argentina, învinse în preliminariile Campionatului Mondial din 2026

În urma acestui rezultat, Brazilia a coborât pe locul 5 în grupă, cu 10 puncte acumulate după primele 8 meciuri. Rodrygo (23 de ani), Endrick (18 ani) și Vinicius (24 de ani), tridentul ofensiv de la Real Madrid, a evoluat în atacul brazilienilor.

Pentru Brazilia urmează meciul din deplasare cu Chile, programat pe 9 octombrie.

Paraguay - Brazilia, foto: Imago Images

Argentina, învinsă în Columbia

O altă surpriză a avut loc în meciul dintre Columbia și Argentina. Fără starul Lionel Messi (37 de ani), „pumele” au pierdut pe terenul Columbiei, scor 1-2. A fost reeditarea finalei Copa America 2024. Atunci, argentinienii câștigau în prelungiri, scor 1-0.

Yerson Mosquera (23 de ani) a deschis scorul pentru columbieni în minutul 25. Argentina a egalat în minutul 48, prin Nicolas Gonzalez (26 de ani). Gazdele au înscris golul victoriei prin James Rodriguez (33 de ani), care a marcat dintr-un penalty în minutul 60.

A fost al treilea eșec al Argentinei în ultimii 3 ani. Argentina rămâne pe primul loc în preliminarii, cu 18 puncte acumulate. Columbia este pe 2, cu 16 puncte.

FOTO. Dibu Martinez a comis-o din nou

Emiliano Martinez (32 de ani), portarul Argentinei, a făcut din nou un gest controversat, imediat după finalul partidei din Columbia. Portarul a lovit într-un mod violent camera de filmat care surprindea reacțiile campionilor mondiali după acest eșec.

Ales cel mai bun portar din lume în 2023, Martinez nu a putut suporta eșecul și a lovit obiectivul, vizibil furios. Este un nou gest reprobabil, după gestul lui la primirea premiului pentru cel mai bun portar de la Campionatul Mondial din 2022.

VIDEO. Rezumatul meciului Columbia - Argentina

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.