Campionate

Amenințare odioasă primită de fotbalist de la președintele Federației, după Kosovo - România: „Îți voi rupe picioarele!”

Kosovo - România/ foto Cristi Preda (GSP)

Articol de Emanoil Ursache  —  miercuri, 11 septembrie 2024

Naționala din Kosovo se confruntă cu un scandal uriaș. Trei fotbaliști au fost excluși din lot pentru că au petrecut până dimineața după înfrângerea cu 0-3 aplicată de naționala României. Mai mult decât atât, președintele federației kosovare l-ar fi amenințat pe unul dintre aceștia că îi va „rupe picioarele”.

Edon Zhegrova (25 de ani, atacant pentru Lille în Ligue 1), Arjanet Muri (25 de ani, portar pentru Ipswich în Premier League) și Florent Muslija (26 de ani, atacant pentru Freiburg în Bundesliga) sunt cei trei jucători care au fost scoși din lot de selecționerul Franco Foda.

Ei nu au fost incluși pentru partida Kosovo - Cipru 0-4, al doilea meci al kosovarilor din Liga Națiunilor, după eșecul suferit în fața României.

Publicația croată Sportske, citată de Marca, a notat că cei trei fotbaliști erau cunoscuți pentru că „le place să se relaxeze cu alcool” și pentru că nu se află pentru prima oară într-o situație ca aceasta.

Sursa citată precizează despre ei că „au fost bine protejați, pentru că ieșirile lor nocturne nu au ajuns în presă, motiv pentru care publicul și fanii nu știau despre ei”.

Zhegrova, Muri și Muslija au petrecut într-un bar până la ora două dimineața, duminică, pe 7 septembrie. Meciul cu România s-a terminat în jurul orei 23:20.

Președintele federației de fotbal din Kosovo, Agim Ademi, a fost enervat de comportamentul lor în contextul umilinței administrate pe teren propriu de către România. „Îți voi rupe picioarele, îți voi strica cariera!” este amenințarea pe care ar fi primit-o unul dintre jucători, potrivit jurnalistului Arlind Sadiku. Ziaristul kosovar nu a făcut public numele fotbalistului pentru a-i proteja identitatea.

Președintele forului kosovar neagă acuzațiile

Ademi a negat că ar fi amenințat pe cineva dintre cei trei fotbaliști kosovari excluși din lot.

„Trebuie respectate regulile. Este foarte important ca naționala să fie respectată. Decizia de excludere a fost luată de antrenor. Motivul este că au plecat fără voie noaptea târziu. Federația susține decizia selecționerilor, a lucrat doar conform regulilor.

Acum, cazul este în mâinile Federației Naționale din Kosovo, care va decide dacă aplică sancțiuni suplimentare celor trei acuzați care au revenit deja la cluburile lor”, a declarat Agim Ademi.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.