Rugby

Au intrat în „Parcul cu Platani” » Imagini de la antrenamentul susținut miercuri pe stadionul Cotroceni

+23 Foto
FOTO: Răzvan Păsărică/SportPictures.ro

Articol de David Marinescu  —  joi, 12 septembrie 2024

Selecționata de rugby masculin formată din jucătorii din campionatul intern s-a antrenat miercuri pe stadionul Cotroceni.

Selecționata Romanian Wolves se pregătește pentru partidele din Rugby Europe Super Cup. Pe 21 septembrie, de la ora 12:30, pe arena Arcul de Triumf, românii îi vor înfrunta pe olandezii de la Delta Rugby Nederland. Pe 28 septembrie, ora 15:00, pe aceeași arenă, vor da piept cu belgienii de la Brussels Devils.

GALERIE FOTO. Stadionul din Cotroceni, folosit le antrenamentele selecționatei interne de rugby

+23 Foto
Stadionul din Cotroceni, folosit le antrenamentele selecționatei interne de rugby / FOTO: Răzvan Păsărică/SportPictures.ro

Pentru că vineri, 13 septembrie, pe „Arcul de Triumf” se joacă partida dintre Dinamo și Unirea Slobozia, din Superligă, selecționerul David Gérard a decis ca antrenamentele să aibă loc pe alt stadion. Au apelat la cel din Cotroceni.

Stadionul din Cotroceni a ieșit de ani buni din circuitul profesionist. Nu poate fi vândut și a suferit doar câteva cosmetizări. În ultimii ani, principalul uz a fost unul recreațional pentru angajații BNR.

Eu zic că sunt speranțe, am încredere, speranță, însă trebuie să facem ceva! Dacă rămânem așa, ne vom zbate în continuare pentru supraviețuire. La un moment dat va trebui să luăm o decizie să schimbăm lucruri. Deocamdată doar așteptăm, însă nu mai putem aștepta, trebuie să mișcăm lucrurile și cât mai repede posibil! Am câteva proiecte pentru a încerca să mișcăm un pic lucrurile în rugbyul românesc, oamenii fac tot ce pot mai bine ca să mențină rugbyul în viață în zonele lor, aduc inclusiv bani de acasă, dar nu e suficient pentru ca rugbyul românesc să crească în viitor. Cum am mai spus, este esențial să fim toți împreună, momentan suntem prea divizați. Dacă vrem să avem speranță și încredere în viitor, trebuie să gândim diferit de până acum și să schimbăm lucrurile cât mai repede. Cu cât așteptăm mai mult, cu atât ne vom zbate mai mult.

- David Gérard, selecționerul naționalei de rugby masculin

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.