Handbal

Cel mai vocal critic al Cristinei Neagu nu se dezminte nici după vestea retragerii: „Nu e cea mai bună din toate timpurile. Oricine poate fi înlocuit”

+52 Foto
Cristina Neagu/ Foto: Imago Images

Articol de Laura Șoica  —  joi, 12 septembrie 2024

Radu Voina, fostul selecționer al echipei naționale de handbal a României, a vorbit despre vestea retragerii Cristinei Neagu (36 de ani).

Cristina Neagu a anunțat că se va retrage din handbal la finalul acestui sezon. Sportiva de la CSM București a câștigat de 4 ori premiul de cea mai bună jucătoare de handbal a lumii.

Radu Voina, despre retragerea Cristinei Neagu

Radu Voina

Fostul mare internațional Radu Voina este de părere că sportiva nu este cea mai bună jucătoare de handbal a României din toate timpurile, ci este una dintre cele mai bune. Campionul mondial din 1974 consideră că oricine este dispensabil într-o echipă.

În plus, Radu Voina a criticat ce se întâmplă la CSM București, club pentru care Neagu joacă din 2017.

„Din păcate, vârsta nu iartă pe nimeni, mă așteptam. S-au adunat câțiva ani, apar și astfel de momente. Campionatul României nu este de valoarea și experiența ei, ea putea să se descurce la mai mult.

(n.r. este Cristina Neagu cea mai bună jucătoare de handbal din România din toate timpurile?) Categoric nu, a fost una dintre marele jucătoare ale României, nu trebuie să le uităm și pe cele din trecut care au făcut performanță.

Este o mare jucătoare, dar performanțele nu au fost foarte mari. Nimeni nu este de neînlocuit, au fost și alții care s-au retras, viața trebuie să meargă înainte, oricine este de înlocuit.

Nimeni, indiferent de nume, nu poate câștiga un meci de unul singur, este o echipă. Formația unde performează Cristina Neagu este o formație, nu o echipă”, a declarat Radu Voina, la Fotbal Show, pe Prima Sport.

Radu Voina nu a ezistat să o critice pe Cristina Neagu și în trecut, pe subiectul salariului de 20.000 de euro lunar încasat la clubul Primăriei Capitalei din bani publici, dar și pe marginea deciziei de a se retrage temporar din națională.

De vină nu e cel care cere, e cel care dă. Cunoscând lumea handbalului, eu consider că e exagerat salariul (n.r. Salariul Cristinei Neagu), dar e părerea mea, care contează mai puțin. Având în vedere că e din bani publici, e puțin exagerat. România plătește cele mai mari salarii din lume la handbal

- Radu Voina, în decembrie 2021

N-am înțeles-o niciodată și cred că niciun sportiv sau fost sportiv nu înțelege acest lucru. Echipa națională nu se refuză niciodată. În fața unui Campionat Mondial, nu poți lăsa echipa să joace fără tine. Echipa României, cu Cristina Neagu, joacă într-un fel și în alt fel fără Cristina Neagu
Radu Voina, în decembrie 2021

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.