Handbal

Gloria Bistrița a ținut aproape de Metz, echipă cu pretenții de Final Four în Liga Campionilor » Un nou star în handbalul românesc

Articol de Adrian Jitea  —  sâmbătă, 14 septembrie 2024

Gloria Bistrița a fost învinsă de Metz, scor 26-28, în runda secundă a grupei A din Liga Campionilor la handbal feminin.

Gloria Bistrița are un start excelent de sezon. În „Liga Florilor” și-a câștigat toate cele 3 partide, inclusiv un triumf 24-22 pe terenul Rapidului, una dintre candidatele la titlu și podium.

La debutul în grupa de Liga Campionilor, formația antrenată de Florentin Pera a spart ghinionul. După 17 meciuri consecutive fără triumf în fața lui CSM București, bistrițencele au câștigat clar, scor 30-26.

Metz - Gloria, duel echilibrat în Liga Campionilor la handbal feminin

Astăzi, o nouă provocare complicată, pe terenul campioanei Franței, echipă prezentă în Final Four-ul ediției precedente. Emmanuel Mayonnade și-a pierdut mai multe jucătoare de bază în vară și încearcă o reconstrucție. Pera știa acest lucru și a profitat de fiecare slăbiciune.

Prima repriză a avut un MVP indiscutabil. Daniela Patricia So Delgado, interul stânga portughez în vârstă de 22 de ani, a marcat 6 goluri din 7 aruncări pentru Bistrița. Lovituri ca de ciocan, din poziții incomode. Daniela pare transferul verii în handbalul românesc.

Poarta Gloriei n-a funcționat ca în celelalte partide din startul sezonului, iar la cabine s-a intrat cu scorul de 15-14.

Reprezentanta României a pornit ca din tun repriza secundă. A recuperat două mingi și a trecut în avantaj. So Delgado și Sonia Seraficeanu au fost remarcatele și în continuarea partidei.

La 21-22 pentru Bistrița s-a rupt totul. Valentini, starul gazdelor, a scos două eliminări. Metz a profitat, a înscris goluri ușoare pe contraatac și a luat un avans important, 26-22.

So Delgado și Seraficeanu, insuficiente pentru victoria la Metz

Francezii n-au fost liniștiți în final. Ivana Kapitanovic a avut o serie de „parade” formidabile și a păstrat o doză de suspans. Apărarea nu a ajutat-o, spațiile au devenit tot mai mari. Prea mari pentru talentatele handbaliste pregătite de Mayonnade.

So Delgado a încheiat partida cu 8 goluri. Celelalte reușite ale Bistriței au fost semnate de: Seraficeanu (6), Kirdiasheva (4), Burlachenko (2), Nocun (2), Fujita (1), Mbengue (1), Niombla (1), Morena (1).

Gloria rămâne cu două puncte în grupa A din Liga Campionilor. Runda viitoare, sâmbătă, de la ora 17:00, urmează alt test tare. La Bistrița vine Krim Ljubljana.

FOTO: Flashscore.ro

FINAL. Metz - Gloria Bistrița 28-26

Final de meci. Metz se impune, scor 28-26.
min. 59: Încă o „boltă” perfectă semnată de Sonia Seraficeanu. 28-26
min. 53: Momente magice pentru Kapitanovic. Portarul Gloriei scoate 3 mingi. 26-24
min. 50: Florentin Pera cere time-out și își ceartă elevele. 25-22
min. 48: Valentini scoate încă o eliminare. Franțuzoaica își mărește de fiecare dată unghiul și le păcălește pe bistrițence. Aruncare de la 7 metri apărată de Kapitanovic. 23-22
min. 46: Bistrița marchează în inferioritate, un lob superb al Sofiei Seraficeanu. 21-22
min. 44: Emmanuel Mayonnade cere time-out. 20-21
min. 36: Valentini scoate o aruncare de la 7 metri pentru Metz și o eliminare pentru Vukcevic. Bouktit transformă. 18-17
min. 31: Repriza începe tot cu So Delgado la finalizare. Seraficeanu înscrie și ea pe contraatac. 15-16
A început partea secundă!

S-a terminat prima repriză! Metz conduce cu 15-14.
min. 29: So Delgado aruncă dintr-o poziție imposibilă, direct în vinclu. Iberica ajunge deja la 6 goluri. 15-14
min. 27: Time-out Gloria Bistrița. 14-12
min. 23: Nosek găsește un culoar și aruncă din extremă la colțul lung. 10-10
min. 14: So Delgado, senzațională în startul partidei! 6-8
min. 13: Fujita nu ratează din extremă. 6-7
min. 11: Renata Arruda își începe misiunea! Două parade consecutive. 4-5
min. 9: Kirdiasheva transformă o aruncare de la 7 metri. 3-4
min. 3: So Delgado punctează pentru Bistrița pe contraatac. 1-1
A început partida!

Bistrița și Metz le mai au adversare în grupa A din Liga Campionilor pe Ferencvaros, Krim, Podravka, CSM București, Storhamar și Nykobing. Primele două clasate avansează direct în faza sferturilor de finală. Următoarele 4 formații merg într-un play-off pentru „sferturi”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.