Campionate

Rezultat inimaginabil în prima ligă a Olandei » Echipa antrenată de Van Persie a suferit cel mai drastic eșec din ISTORIE: „Fotbalul poate fi crud”

+14 Foto
FOTO: Imago

Articol de Alexandru Stanciu  —  duminică, 15 septembrie 2024

Heerenveen, echipa antrenată de Robin Van Persie (41 de ani), a suferit o înfrângere drastică în etapa a cincea din Eredivisie, pierzând cu scorul de 1-9 în deplasare, contra celor de la AZ Alkmaar.

În total, AZ Alkmaar a înregistrat 26 de ocazii mari de gol, reușind să cadreze 19 șuturi pe spațiul porții.

Echipa antrenată de Van Persie a suferit cel mai drastic eșec din istorie

+14 Foto
AZ Alkmaar - Heerenveen, scor 9-1 / FOTO: Imago

Heerenveen a suferit cea mai drastică înfrângere din istoria clubului pe terenul celor de la AZ Alkmaar. Deși scorul la pauză era doar 2-1 pentru gazde, ce a urmat în repriza a doua a fost de-a dreptul șocant.

Troy Parrott, atacant transferat de Alkmaar de la Tottenham, a marcat de trei ori din minutul 48 până în minutul 56, după ce tot el marca golul de 2-1 pentru gazde, în minutul 23.

Gazdele și-au creat 19 ocazii de gol în repriza secundă, reușind să cadreze 15 șuturi pe poartă.

Robin Van Persie, după înfrângerea dură cu Alkmaar: „Fotbalul poate fi crud”

„Știu cum funcționează lucrurile. Manchester United ne-a învins odată cu scorul de 8-2 (n.r. Robin Van Persie evolua pentru Arsenal). Asta face parte din viața de fotbalist, fiecare vrea să devină cea mai bună versiune a sa. Uneori încerci și eșuezi. În astfel de momente trebuie să tratezi totul ca un bărbat.

Lumea fotbalului poate fi foarte dură. Oamenilor le place când ceva merge rău. Dar trebuie să îți asumi tot, mai ales momente ca ăsta. Am făcut tot ce am putut, dar nu ne-a mers.

Trebuie să te comporți ca un bărbat, chiar și când lucrurile nu merg. Când câștigi, toată lumea e mulțumită. Ce contează pentru mine e că trebuie să ținem pieptul în față în astfel de situații și să fim mândrii de cine suntem. Nu vom face altceva, vom rămâne cum suntem, chiar și când lucrurile merg rău”, a declarat Robin Van Persie la finalul meciului pierdut de echipa sa cu scorul de 1-9, potrivit presei din Olanda.

Cu Van Persie pe banca tehnică, Heerenveen a pierdut în prima etapă în deplasare cu Ajax, scor 0-1, apoi a urmat o remiză cu Utrecht, scor 1-1, și o victorie cu Breda acasă, scor 4-0.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.