România a participat zilele acestea, în localitatea Cervia din Italia, la Transplant Football World Cup! Vorbim de primul turneu de fotbal pentru persoane care au suferit un transplant de organe. Competiția a fost câștigată de Chile.
Ce reprezintă Transplant Football World Cup? Vorbim de jucători de fotbal care au fost pacienți în trecut și care au suferit un transplant de organe vitale. Care au nevoie sau au avut nevoie pe perioada tratamentului de medicație imunosupresoare.
FOTO Inquam Photos / Mihaela-Ionela BobarMeciuri de 30 de minute și schimbări nelimitate
Echipa României a făcut parte dintr-o grupă din care au mai făcut parte jucători din Anglia, Franța, Țara Galilor, Statele Unite ale Americii și Irlanda. Și vorbim de o echipă de 16 pacienți transplantați.
Aceștia s-au antrenat împreună nouă zile de la organizarea lotului. Meciurile de la Transplant Football World Cup au fost formate din două reprize a câte 15 de minute și au un număr nelimitat de schimbări.
România a terminat grupa pe ultima poziție. „Mișcarea este medicament!”, a fost mesajul transmis.
FOTO Inquam Photos / Mihaela-Ionela BobarÎn memoria fotoreporterului Mircea Roșca
La evenimentul din Italia a fost prezentă corespondentul agenției de fotografie Inquam Photos, Mihaela-Ionela Bobar. Totul în memoria lui Mircea Roșca, fotojurnalist sportiv care s-a stins din viață la 43 de ani, pe 13 mai 2024.
Mircea a fost la rândul lui beneficiar al unei inimi transplantate la Târgu-Mureș, dar în urma unor complicații la trei ani de la procedura de transplant a încetat din viață.
{{text}}