Campionate

Zero jucători români în Top 100 cei mai buni U21 care evoluează în Europa. Țările vecine vin cu 7 tineri în total, Israelul are doi! Cine este favorit să câștige Golden Boy 2024

Lamine Yamal (17 ani), extrema dreaptă a celor de la Barcelona, a bătut un nou record.

Articol de Daniel Scorpie  —  luni, 16 septembrie 2024

Europa fotbalistică nu există la nivelul jucătorilor U21 pentru România! Jucători născuți în interiorul arcului carpatin nu au avut loc în lista de 100 de tineri fotbaști care s-au remarcat în acest an. Asta în condițiile în care descoperim un reprezentant bulgar, unul croat, unul ceh, unul polonez, unul rus și doi ucraineni. Ba chiar au prins suta cinci turci, doi israelieni și un uzbek! Trofeul tradițional Golden Boy, decernat la începutul lui decembrie, la Torino, după o anchetă organizată de Tuttosport, la care participă 60 de redacții din lume, inclusiv Gazeta Sporturilor (GSP.ro), unica publicație din România!

Cotidianul Tuttosport, care organizează anual tradiționala anchetă fotbalistică pentru a desemna cel mai valoros fotbalist sub 21 de ani care evoluează în Europa, a anunțat lista celor 100 de candidați, din care un juriu jurnalistic format din gazetari de la 60 de ziare și reviste din întrea lume - doar Gazeta Sporturilor votează din România de mai bine de două decenii - va decide cine va fi laureatul ediției 2024 a „Golden Boy”. Trofeul la care marele favorit este Lamine Yamal.

Nici acum nu a scos capul niciun puști român!

În ierarhia publicată aseară de cotidianul din Torino, ce va organiza în prima sau a doua zi de luni din decembrie, în capitala Piemontului, ediția Golden Boy 2024, bazată pe un coeficient calculat ce ia în considerare mulți factori tehnic-tactici, nu descoperim, din păcate, niciun fotbalist care reprezintă România! Spre comparație, țările vecine sau din fostul bloc comunist au fiecare cel puțin un „ambasador”: Ucraina (2), Bulgaria, Croația, Polonia, Cehia, Rusia și Uzbekistan, câte unul! Topul arată acum astfel.

BULGARIA
69. Plamen Andreev (portar, Feyenoord - coeficient 2,9 / 19 ani;
CROAȚIA
96. Moreno Zivkovic (fundaș, Lokomotiva Zagreb_) - coeficient 60,2 / 20 ani;
CEHIA
80. Ondrej Kricfalusi (fundaș, FK Teplice) - coeficient 61,3 / 20 ani;
POLONIA
47. Kacper Urbanski (mijlocaș, Bologna) - coeficient 66,7 / 20 ani;
RUSIA
86. Sergei Pinyaev (atacant, Lokomotiv Moscova) coeficient 60,6 / 19 ani;
UCRAINA
68. Bogdan Slyubik (fundaș, Rukh Lvov) - coeficient 62,9 / 20 ani;
83. Yegveniy Pastukh (mijlocaș, Rukh Lvov) - coeficient / 20 ani

37de țări reprezentate din Europa, America de Sud, America de Nord, Africa, Asia. 22 au măcar doi jucători în ierrahia Golden Boy 2024: 10 francezi, 6 germani, 8 englezi, 7 spanioli, 6 belgieni, 5 turci, 4 brazilieni, 4 portughezi, 4 danezi, 3 argentinieni, 3 neerlandezi, 3 marocani, 2 italieni, 2 austrieci, 2 ivorieni, 2 congolezi, 2 islandezi, 2 ghanezi, 2 norvegieni, 2 senegalezi, 2 suedezi și 2 israelieni

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.