Stranieri

Spaniolii, la picioarele lui Andrei Rațiu, după primul gol al românului în La Liga: „Omul meciului, a fost deasupra tuturor”

+18 Foto
Andrei Rațiu, după ce a marcat în Rayo Vallecano - Osasuna

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  marţi, 17 septembrie 2024

Presa din Spania a vorbit la superlativ despre Andrei Rațiu (26 de ani), fundașul dreapta de la Rayo Vallecano și al echipei naționale a României, după ce apărătorul a marcat în poarta celor de la Osasuna (3-1), în runda #5 din La Liga.

După 15 meciuri jucate pe prima scenă a fotbalului spaniol, a venit timpul ca Andrei Rațiu să marcheze și primul gol. În minutul 66, când tabela indica scorul de 1-1, Rațiu a primit o pasă foarte bună din partea lui Chavarria. Românul nu a stat pe gânduri și a tras puternic din marginea careului. Mingea s-a dus la colțul scurt, la semi-înălțime, fără vreo speranță pentru portar.

GALERIE FOTO. Primul gol marcat de Andrei Rațiu în La Liga

Presa din Spania nu s-a ferit să vorbească la superlativ despre fundașul român, care a fost ales și omul meciului. Jurnaliștii iberici laudă jocul prestat de Rațiu atât în defensivă, cât și în atac.

Presa din Spania, după de Andrei Rațiu a marcat primul gol în La Liga: „A fost deasupra tuturor”

„Rayo a obținut o victorie uriașă împotriva Osasunei. Echipa condusă de Inigo Perez a obținut cele 3 puncte în meciul de pe teren propriu. Meciul a avut un protagonist, care a fost deasupra tuturor: Rațiu. A fost desemnat cel mai bun de pe teren de către sponsorul oficial.

Fundașul român a făcut un joc foarte bun, atât defensiv, cât și ofensiv. A fost depăsit în foarte puține momente și a urcat în atac când echipa a avut nevoie de el. Rațiu a profitat de mingea trimisă de Chavarria și l-a învins pe Herrera.

Pentru gol, dar și pentru jocul foarte bun, Rațiu a fost desemnat omul meciului”, au scris cei de la eldesmarque.com.

Rațiu a primit nota 8,1, cea mai mare de pe teren, pe platforma Sofascore. Pasele românului și-au atins ținta într-un procent de 94 la sută.

Clasamentul din La Liga

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.