Liga 1

Fotbalistul care a zis despre Gigi Becali că e „bolnav de Alzheimer” și-a anunțat retragerea, la 9 zile după transfer! „Am încercat să mă ridic, dar fără succes”

+28 Foto
Harlem Gnohere (36 de ani), fostul golgheter de la FCSB și Dinamo, a anunțat că pune capăt carierei de fotbalist.

Articol de Alexandru Tomuțiu  —  marți, 17 septembrie 2024

Harlem Gnohere (36 de ani), fostul golgheter de la FCSB și Dinamo, a anunțat că pune capăt carierei de fotbalist.

Harlem Gnohere a postat un mesaj pe rețeaua de socializare Instagram în care a anunțat că va pune ghetele în cui. Decizia vine în mod neașteptat, în condițiile în care „Bizonul” semna în urmă cu 9 zile cu US Dinantaise, o formație de amatori din ligile inferioare belgiene. Acesta spune că moartea tatălui său a cântărit enorm în această hotărâre.

Harlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal

+28 Foto
Harlem Gnohere și-a anunțat retragerea din fotbal

„În primul rând, vreau să mulțumesc familiei mele, în special tatălui meu, pentru tot sprijinul din carieră! Dragi suporteri, vreau să vă mulțumesc pentru dragostea pe care mi-ați arătat-o în acești ani!

Cu inima îndurerată, vreau să anunț că fotbalul la nivel profesionist s-a încheiat pentru mine. Moartea tragică a tatălui meu a jucat un rol uriaș, am încercat să mă ridic, dar fără succes. Mulțumesc fiecărui club la care am jucat pentru încredere, la unele dintre ele m-am simțit foarte bine! Mulțumesc fiecărui antrenor cu care am lucrat în cariera mea, see you soon, bisonescu!”, apare în mesajul postat de Gnohere.

Harlem Gnohere, golgheter atât la Dinamo, cât și la FCSB

Harlem Gnohere a jucat în România între 2015 și 2020, timp în care a „rupt plasele” în tricoul celor două rivale bucureștene Dinamo și FCSB.

Prima dată a făcut-o în tricoul „câinilor”. A jucat pentru Dinamo între iulie 2015 și ianuarie 2017 și a reușit 24 de goluri și 8 pase decisive în 58 de partide.

Cea mai bună perioadă din carieră a cunoscut-o însă la FCSB, club pentru care a trădat-o pe Dinamo în ianuarie 2017, când a devenit unul dintre puținii fotbaliști care s-a transferat direct la marea rivală. Gigi Becali plătea atunci 250.000 de euro în schimbul lui.

51 de goluriîn 115 partide a strâns Harlem Gnohere pentru FCSB

La FCSB, s-a bătut pentru titlul de campion și a cunoscut gloria europeană. Cel mai important gol din cariera lui a fost marcat împotriva lui Lazio, când FCSB îi învingea pe italieni pe Arena Națională, scor 1-0, în „șaisprezecimile” Europa League. „Bizonul” a marcat și în retur, dar Lazio a „zdrobit-o”pe FCSB cu 5-1.

Gnohere a primit din partea Gazetei titlul de „Cel mai bun fotbalist străin al anului” în 2017 și 2018.

Harlem Gnohere a plecat cu scandal de la FCSB

În 2020, Gigi Becali alegea să se despartă în mod brusc de Gnohere, decizie care i-a picat foarte prost atacantului. Acesta fusese băgat în somaj tehnic de patron în timpul stării de urgență cauzată de pandemia Covid 19.

După ce i-a fost reziliat contracul, Gnohere a postat un mesaj din care, fără să dea numele lui Gigi Becali, reiese că el este cel despre care spune că este „bolnav de Alzeheimer”: „Boala Alzheimer e o boala progresivă care distruge memoria și alte funcții mentale importante! Conexiunile neuronale și neuronii de asemenea se degradează și mor! Asta înseamnă distrugerea memoriei și alte funcții mentale importante”.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.