Liga 1

Ultima oară pe „Dinamo”: tur de onoare cu sicriul lui Gigi Mulțescu » Imagini tulburătoare: fostul lider din anii '80, venit în baston, a izbucnit în lacrimi

+33 Foto
Turul de onoare al Stadionului Dinamo în memoria lui Gigi Mulțescu

Articol de Remus Dinu, Andrei Furnigă (video), Romeo Ene  —  marţi, 17 septembrie 2024

Gloriile clubului și apropiații lui Mulțescu s-au recules ieri la Muzeul Dinamo, iar astăzi a avut loc un alt moment simbolic. Familia a fost de acord ca sicriul să fie purtat într-un tur de onoare pe stadionul Dinamo, arena pe care Mulțescu a scris istorie în anii '80.

Alte clipe emoționante la dispariția lui Gigi Mulțescu. A doua zi după decesul fostului mare fotbalist al roș-albilor, Clubul Sportiv Dinamo a organizat o ceremonie omagială în memoria „SMURD-ului”.

FOTO. Turul de onoare al Stadionului Dinamo în memoria lui Gigi Mulțescu

„Familia Dinamo” s-a unit din nou în zilele ce au urmat dispariției lui Gigi Mulțescu. Numeroase glorii ale clubului și-au făcut apariția marți la stadion, într-un alt moment care a întristat suflarea dinamovistă.

Aproximativ 200 de oameni au pornit în urma sicriului lui Gigi Mulțescu, pe Stadionul Dinamo. Au fost imagini emoționante în Ștefan cel Mare, în ceea ce a reprezentat ultimul drum al lui Mulțescu în Parcul Sportiv Dinamo.

Simbolic, copiii crescuți în structurile CS Dinamo au mers în fața mașinii mortuare și au transportat coroanele de flori depuse în ultimele două zile.

În fruntea cortegiului s-a aflat fostul portar Cătălin Mulțescu (48 de ani), care și-a condus părintele pe ultimul drum pe stadionul pe care acesta scris glorie. La final, coroanele de flori au fost depuse de copii în fața peluzei.

Atunci când este greu, toată lumea dispare, Gigi Mulţescu ai fost a noastră salvare.

Pleacă un alt artist din fotbalul pe care l-am iubit, drum bun nea Gigi, câine desăvârşit!

- Mesajele suporterilor lui Dinamo

VIDEO. Ioan Andone, mesaj de rămas-bun pentru Gigi Mulțescu: „Ne spunea ce înseamnă Dinamo”

Ioan Andone (64 de ani) a fost prezent la priveghiul lui Gigi Mulțescu. Acesta a fost extrem de afectat și a explicat, printre lacrimi, ce a însemnat Mulțescu pentru toată suflarea dinamovistă.

„E o pierdere foarte mare pentru fotbalul românesc. A fost un om deosebit, coleg, om, prieten, antrenor. L-am avut și adversar de atâtea ori... un om deosebit, parcă viața asta... și un om care a avut grijă de el, aici e problema, marea majoritate dintre noi nu am avut foarte mare grijă de viața noastră, el chiar s-a îngrijit și uite ce nenorocire.

În perioada aia (n.r. - 2020, atunci când a preluat-o pe Dinamo), și Covid, și retrogradare... el s-a sacrificat pentru Dinamo. În momentele în care nimeni nu voia să ajute, nimeni nu voia să antreneze Dinamo, fără jucători, fără bani, el a venit și a ajutat. Acum, soarta antrenorilor o știm și o știa și el, când sunt rezultate, rămâi, când nu sunt, se uită repede ce ai făcut tu înainte.

Contează numai prezentul. În '83, când am venit la Dinamo, era căpitanul echipei. Fusese Cornel Dinu, dar a trecut antrenor secund. L-am prins căpitan și era... știi cum? E foarte important, când vii din provincie, cum eram eu și Rednic, să fii primit bine într-un vestiar. Realitatea e că ne cunoșteam de dinainte, pentru că ne-am întâlnit la națională.

Ne-a ajutat, avea grijă, vorbea cu tine: «Uite ce înseamnă Dinamo, ce e spiritul lui Dinamo, trebuie să câștigăm cu Steaua», astea erau primele cuvinte. A fost un băiat extrem de inteligent, se vedea după cum juca, postul său, pasele de gol, golurile. A fost cel mai bun de pe teren cu Hamburg”, a spus, printre lacrimi, Ioan Andone.

Fostul lider al galeriei dinamoviste din anii '80 a venit în baston, în lacrimi

Fostul lider al galeriei dinamoviste din anii '80, Mihai Raportaru, a izbucnit în plâns lângă sicriul lui Mulțescu. A venit în baston, abia mergând.

Astăzi, la căpătâiul lui Mulțescu și-au făcut apariția și Andrei Nicolescu, administratorul special al lui Dinamo, și Florentin Petre, secundul lui Kopic. Cei doi au plecat înaintea turului de onoare.

Trupul va fi depus în cursul zilei la Cimitrul „Reînvierea”, locul unde își face odihna de veci și Florea Dumitrache. Înmormântarea, care va avea loc miercuri, va fi însoțită de onoruri militare.

Au fost din nou prezenți oameni importanți din istoria clubului. Față de ieri, la stadion au venit și Ioan Andone, Cornel Țălnar și Florin „Vava” Cheran.

Ioan Andone, vizibil afectat de pierderea lui Mulțescu. A izbucnit în lacrimi după ce a depus coroana alături de „Țânțarul” Cornel Țălnar.

Coroanele de flori au fost depuse de copii în fața peluzei.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.