Liga 1

Ionel Ganea: „Rapid trebuie să sacrifice sezonul. În fotbal nu merge așa!”

Ionel Ganea crede că e momentul ca Rapid să se gândească deja la viitorul sezon

Articol de Marius Mărgărit  —  marţi, 17 septembrie 2024

Fostul golgheter rapidist Ionel Ganea (51 de ani) a urmărit cu atenție partida dintre Rapid și U Cluj, scor 0-2, nu doar pentru afinitatea pentru giuleșteni, dar și fiindcă el consideră că ardelenii „au făcut în timp o echipă foarte bună, care ar putea chiar să furnizeze marea surpriză, să se bată la titlu sezonul ăsta"

Comparând cele două echipe care s-au înfruntat luni seară în Giulești, „Ganezu'" spune că „de fapt, asta e marea problemă a Rapidului. Prea multe schimbări de antrenori, care la rândul lor încearcă fiecare să mai aducă 2-3 jucători noi, bulversează toată echipa.

Eu zic că ăsta e principalul motiv pentru care echipa nu leagă jocul. Nu au timp să se creeze relații de joc, să se omogenizeze un nucleu. De aici și toate aceste rezultate slabe”.

Ionel Ganea: „Șumudică a luat echipa din mers, Sabău a lucrat-o și acum se văd rezultatele”

Ionel Ganea spune că în meciul din Giulești s-a văzut faptul că U Cluj a avut continuitate pe banca tehnică, în timp ce Șumudică a ajuns la echipă în urmă cu aproape o lună.

Sumudică a luat echipa din mers, a avut două meciuri bune la Iași și la Craiova, dar e greu să facă toate ajustările pe care și le dorește. Uite, Neluțu Sabău a făcut echipa asta, a construit-o și acum se văd rezultatele.

Chiar joacă impresionant U Cluj, au încredere, au tupeu, se cunosc bine, stau bine în teren. La Rapid nu vezi nimic din toate astea. N-are cum, cu atâtea modificări într-un interval atât de scurt de timp".

Ionel Ganea: „Să schimbe strategia, să sacrifice sezonul ăsta și să facă echipă”

Ganea a mai spus: „Încă nu e totul pierdut. Rapidiștii ar mai putea prinde totuși play-off-ul. La cum arată lucrurile acum, eu zic că nu pot avea pretenții să se bată la titlu și nici la cupele europene. Poate doar să câștige Cupa României, dar e greu. Nu se pune nici problema să retrogradeze.

Și cred că ar fi momentul să schimbe puțin strategia. Să sacrifice anul acesta, să nu-și mai propună neapărat obiective mari, care aduc și ele un plus de presiune. Și să-și facă echipă, cu care să atace campionatul în viitorul sezon. Știu, s-au făcut investiții mari, sunt așteptări pe măsură, dar în fotbal nu merge așa, pe repede înainte.

Șumudică nu a venit într-un moment foarte bun, dar poate face asta. Nu însă peste peste noapte. E dificil, fiindcă în ultimul timp Rapid a fost parcă într-o continuă reconstrucție. Care s-a tot schimbat. Așa, e extrem de greu să ai rezultate".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.