Liga 1

Gigi Becali are un nou preferat la FCSB » E gata să schimbe sistemul pentru a-i face loc: cum poate arăta echipa

+13 Foto
Gigi Becali // FOTO: Ionuț Iordache (GSP)

Articol de Sergiu Alexandru  —  marţi, 17 septembrie 2024

După debutul lui Mihai Popescu la FCSB, în egalul (2-2) cu CFR Cluj, Gigi Becali s-a declarat încântat de fundașul central. Atât de mult i-a plăcut de jucătorul adus de la Farul, încât vrea să schimbe sistemul pentru a-i face loc.

Patronul roș-albaștrilor e tot mai implicat în deciziile tactice de la FCSB. Iar în ultimele zile a vorbit tot mai des despre schimbarea sistemului de joc. Mai întâi a anunțat că vrea ca în Superligă să fie folosit doar un mijlocaș la închidere, într-un sistem 4-1-4-1, însă acum are un alt plan. Vrea să joace cu o linie de trei fundași și le cere lui Charalambous și Pintilii să lucreze la implementarea sistemului 3-4-3.

Gigi Becali schimbă tactica la FCSB pentru a-i face loc lui Mihai Popescu

Linia de fund a campioanei ar urma să fie una compusă de Mihai Popescu, noul preferat al lui Becali, Joyskim Dawa și Siyabonga Ngezana. Însă de aici încep să apară bătăile de cap pentru staff-ul roș-albastru.

Trebuie să găsească un echilibru în linia de mijloc și în atac și să vadă ce jucători sacrifică. Olaru, Tănase și Bîrligea sunt și ei siguri de titularizare, în timp ce Octavian Popescu și Alexandru Musi își vor găsi loc în echipa de start datorită regulii U21. Iar de aici încep bătăile de cap.

Dilemele staff-ului? Ce jucători aleg pentru benzi. Fie Pantea sau Crețu și Radunovic vor fi folosiți ca mijlocași, având avantajul faptului că ajută și pe faza defensivă, fie vor fi preferați jucători ofensivi.

Mihai Popescu // FOTO: Imago

Cum ar putea arăta FCSB:

  • Târnovanu – M. Popescu, Dawa, Ngezana – Băluță, Lixandru (Șut), Olaru, Ștefănescu – Fl. Tănase, Bîrligea, Oct.Popescu (Musi)
  • Târnovanu – M. Popescu, Dawa, Ngezana – Pantea (Crețu), Lixandru (Șut), Olaru, Radunovic – Fl. Tănase, Bîrligea, Oc.Popescu (Musi)

Gigi Becali vrea o schimbare importantă la FCSB

Mijlocul va fi alcătuit din Șut, Olaru și Tănase. În dreapta va juca cine merită, acum e rândul lui Băluță, dar poate să-și piardă locul. Va juca și Octavian Popescu, mi-a plăcut mult de el. Mă gândesc să jucăm cu 3 fundași. S-ar putea să fie Ngezana, Dawa și Popescu, spulberăm adversarul așa. Tănase e un fel de «ceas» la mijlocul terenului, e dirijorul. La fotbal trebuie să știi de frică, nu vezi ce le fac eu? S-ar putea să măresc și durata de antrenament. Folosesc inteligența artificială și mai cer 15 minute de antrenament. Comand eu de acasă și tot eu opresc antrenamentul când vreau

- Gigi Becali, finanțator FCSB

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.