Handbal

O legendă a handbalului și-a anunțat retragerea la 33 de ani » Nu va juca nici la Europeanul din noiembrie! România e calificată la turneu

Ana Gros, ridicând trofeul Ligii Campionilor cu Gyor / FOTO: Imago

Articol de David Marinescu  —  marţi, 17 septembrie 2024

Ana Gros (33 de ani), interul dreapta sloven, și-a anunțat retragerea din echipa națională. Ultima reprezentație a fost la Jocurile Olimpice de la Paris.

„Mi-e greu să spun adio, dar știu că mereu am făcut tot ce a depins de mine pentru echipa națională”, a transmis Ana Gros.

Ana Gros se retrage de la naționala Sloveniei

Ana Gros, cea mai mare handbalistă din istoria Sloveniei, a anunțat că nu va mai îmbrăca niciodată tricoul primei reprezentative. Interul dreapta a debutat în urmă cu 17 ani. De atunci a bifat 159 de apariții și a marcat 767 de goluri.

Are un palmares fantastic la nivel de club. A câștigat titluri naționale în Slovenia, Ungaria, Germania și Franța. Are în palmares și un trofeu al Ligii Campionilor, ediția trecută, cu Gyor. La formația maghiară a evoluat între 2022 și 2024. În această vară s-a întors acasă, la Krim. A mai trecut pe la Thuringer, Metz, Brest, CSKA Moscova.

Krim a început bine noua ediție din Liga Campionilor. În week-end-ul trecut a învins-o cu 35-25 pe Nykøbing. Ana Gros a marcat 5 goluri. Gros a înscris de două ori și în prima rundă, triumful din Croația, 24-23 cu Podravka.

Ana Gros nu merge la Euro 2024

Naționala de handbal feminin a Sloveniei este calificată la Europeanul XXL programat între 28 noiembrie și 15 decembrie 2024. Competiția va fi organizată de Ungaria, Austria și Elveția. Slovenia face parte din grupa E, alături de Austria, Norvegia și Slovacia.

Componența grupelor turneului final al CE 2024 de handbal feminin este:

  • grupa A – Suedia, Ungaria, Turcia, Macedonia de Nord
  • grupa B – Muntenegru, România, Cehia, Serbia
  • grupa C – Franţa, Spania, Portugalia, Polonia
  • grupa D – Danemarca, Elveţia, Insulele Feroe, Croaţia
  • grupa E – Norvegia, Austria, Slovacia, Slovenia
  • grupa F – Olanda, Germania, Ucraina, Islanda.

Primele două clasate din fiecare grupă preliminară se vor califica în grupele principale.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.