Liga Campionilor

Prima reușită din noul format al Ligii Campionilor nu va fi uitată! Execuție senzațională a noului star de la Juventus

+8 Foto
Kenan Yildiz / Foto: Imago Images

Articol de Emanoil Ursache  —  marţi, 17 septembrie 2024

Kenan Yildiz (19 ani) a marcat primul gol în noul format al Ligii Campionilor. Yildiz a deschis scorul în Juventus - PSV cu o veritabilă bijuterie.

În minutul 21 al confruntării de pe Stadionul Allianz din Torino, tânărul turc a primit pe partea stângă, la 25 de metri de poarta adversă, mingea de la Nicolas Gonzalez.

Kenan Yildiz, autorul unei prime bijuterii în noua Ligă a Campionilor

+8 Foto
Kenan Yildiz a marcat primul gol din istoria noii Ligi a Campionilor » Bijuterie semnată de puștiul-minune al lui Juventus / Foto: Imago Images

Yildiz a pătruns în interiorul careului olandezilor, l-a driblat ușor pe mijlocașul ofensiv Richard Ladezma și a înscris cu un șut cu interiorul piciorului drept la colțul lung. Mingea a lovit bara înainte să treacă de linia porții.

Primul gol al Ligii Campionilor în formatul unei grupe cu 36 de echipe a fost o adevărată bijuterie. Decarul lui Juventus le-a amintit fanilor „Bătrânei Doamne” de execuțiile legendarului Alessandro Del Piero.

Cine este Kenan Yildiz, marcatorul primului gol din faza grupei UCL

Până la meciul din Liga Campionilor din această seară, Yildiz a mai jucat pentru Juventus în 36 de meciuri, în care a marcat 4 goluri și a oferit 3 pase de gol. El este evaluat de site-ul de specialitate Transfermarkt la 30 de milioane de euro.

Yildiz a ajuns la Juventus în vara anului 2022, după ce s-a despărțit de Bayern Munchen, echipa care l-a crescut, însă unde nu a primit nicio șansă de a evolua la prima formație bavareză.

Decarul „Bătrânei Doamne” a reușit deja să devină un fotbalist important și pentru naționala Turciei, pentru care a marcat un gol în 14 selecții.

După ce în stagiunea precedentă a fost utilizat mai mult în rolul de rezervă, noul antrenor al lui Juventus, Thiago Motta, pare dispus să îi acorde încredere totală lui Kenan Yldiz. Atacantul turc a fost utilizat titular în toate cele 4 meciuri disputate de Juventus în Serie A din noul sezon. Nu a marcat, însă a oferit două pase de gol.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.