Tenis

Djokovic, înaintea demonstrativului cu Dimitrov: „Este fratele meu bulgar. Avem spirit balcanic, ADN-ul nostru este unic”

Grigor Dimitrov (stânga) și Novak Djokovic // sursă foto: sportal.bg

Articol de Daniel Grigore  —  marți, 17 septembrie 2024

Novak Djokovic, 37 de ani, locul 4 ATP, a făcut deplasarea la Sofia, unde va juca într-un meci caritabil organizat de Fundația Grigor Dimitrov. Înaintea evenimentului, multiplul câștigător de Grand Slam a vorbit despre ce îl leagă de colegul bulgar și despre împărtășirea spiritului balcanic.

Înaintea meciului demonstrativ cu Grigor Dimitrov, eveniment caritabil menit să susțină inițiativele Fundației sportivului bulgar, Novak Djokovic a făcut spectacol la conferința de presă.

Legendarul tenisman sârb a vorbit despre legătura cu Dimitrov, despre spiritul balcanic și ADN-ul specific zonei în care s-a născut.

Novak Djokovic, despre Grigor Dimitrov: „Este fratele meu bulgar”

„Simt o mare plăcere să fiu aici, Serbia și Bulgaria au atât tradiție, cât și fraternitate și unitate de ani buni. Asta este explicația pentru sosirea mea.

Am jucat de multe ori cu Grigor în cadrul turneelor, limbile noastre sunt asemănătoare și ne înțelegem perfect. Ne știm de mulți ani, avem o relație bună, ne respectăm reciproc. Bineînțeles, pe teren suntem rivali, dar l-am primit mereu diferit față de alții. Este fratele meu bulgar, așa am simțit mereu”, a afirmat Djokovic, citat de Sportal.rs.

Novak Djokovic: „Mă înțeleg cu Dimitrov chiar dacă nu vorbim aceeași limbă. Avem amândoi spirit balcanic”

„Ăsta sunt, tot ce am realizat se datorează locului de unde mă trag. ADN-ul pe care îl avem aici este unic. Avem spirit de luptători, nu cedăm niciodată, luptăm pentru ce considerăm important, suntem pasionali.

La finalul zilei, cu toții facem greșeli și uneori poate ne aprindem cam tare, dar prefer pe cineva direct, cu viață, cu sentimente, să văd expresii diferite pe fețele oamenilor, pasiune.

De asta eu și Grigor ne înțelegem bine, am simțit asta și în cazul altor sportivi din această zonă. Ne înțelegem chiar dacă nu vorbim aceeași limbă. Este puțin diferit când vine vorba despre greci, dar avem cu toții spiritul balcanic”, a mai spus sportivul sârb.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.