Europa League

Câte pachete mai sunt disponibile la cele 4 meciuri pe care FCSB le va juca acasă în Europa League

+31 Foto
Peluza 1 este deja sold-out, la fel ca inelul al doilea de la Nord, unde mai sunt doar puțin peste 1.000 de bilete disponibile / Foto: Imago

Articol de Daniel Scorpie  —  miercuri, 18 septembrie 2024

Dacă ar fi să ne luăm după platforma online unde FCSB comercializează pachetele pentru meciurile de acasă din Europa League, adică numărul locurilor care nu mai apar disponibile pe site, la prânz apăreau 35.133 de bilete acontate, ceea ce ar însemna încasări estimate pentru vicecampioană la 2,7 milioane de euro. Totuși nu toate pachetele au fost comercializate, unele au fost blocate spre achiziționare/distribuire spre parteneri comerciali ori în alte scopuri.

Interesul fanilor „roș-albaștri” pentru Europa League în noul format cu o grupă XXL de 36 de echipe continuă să rămână ridicat. Cu mai puțin de nouă zile până la debutul FCSB cu campioana Letoniei, Rigas FC, programat joi 26 septembrie, ora 22:00, deja s-a depășit primul prag important propus de echipa finanțată de Gigi Becali.

Adică, s-au acontat (vândut sau/și blocat spre achiziționare/distribuire spre parteneri comerciali ori în alte scopuri) peste 35.000 de pachete, scoase online la dispoziția tuturor amatorilor de fotbal european de vineri, de la ora 19:00. Mai exact, FCSB a ajuns la 35.312, astfel că nu mai rămân la vânzare decât 14.291.

+31 Foto
FCSB, imaginile fericirii după calificarea în Europa League/ foto: Raed Krishan (GSP)

3inele de la peluze nu mai au bilete disponibile: întreaga peluză 1 (mai puțin 4.605 tichete blocate pentru a fi comercializate, din cauza suspendării UEFA și închiderii inelului de jos) și inelul 2 de la Nord

Maximum 1,3 milioane mai poate lua FCSB pe pachete

Suma estimată (în care am încadrat și banii produși de locurile rezervate în diverse scopuri de club, sponsori, parteneri comerciali, UEFA, autorități și alte persoane oficiale) se ridică la peste 2,7 milioane de euro (exact este 2.709.148).

Fanii roș-albaștrilor pregătesc scenografii speciale la meciurile echipei favorite din Europa League / Foto: Imago

Pragul maxim teoretic pe care campioana României l-ar putea accesa dacă (foarte puțin probabil) ar da toate pachetele pe capacitatea maximă a stadionului pentru partidele din cupele continentate (54.028, 49.423 la startul cu Rigas FC, din motivul mai sus menționat) este de patru milioane de euro.

77de euro este prețul mediu plătit de spectatorii care vor să asiste pe Arena Națională la cele patru meciuri ale lui FCSB din grupa de Europa League, conform calculelor pe pachetele acontate până astăzi la ora 10:00

Un stadion plin cu United ar aduce spre 5 milioane!

Banii pe care gruparea roș-albastră i-ar putea încasa însă au șansa să se multiplice. Pentru că, după ce se va închide perioada de comercializare a pachetelor (odată cu meciul cu campioana Letoniei, la care se vor pune la vânzare tichete la casele de bilete și punctual), se va trece la ocuparea locurilor din stadion rămase disponibile.

71,7este procentul maxim actual al biletelor disponibile la meciurile din Europa League, la Tribuna I (peste 5.600 de locuri libere, preponderent la inelul 3). La Tribuna II, gradul de ocupare e 42,7%. La Peluza Nord mai sunt de vânzare 16,6% din total (Inelul 2 e sold-out), iar Peluza 1 e complet ocupată (minus inelul de jos, închis de UEFA)

Prin repartizarea acestora fizic, la punctele de vânzare de la Arena Națională. Astfel că, în funcție de prețurile ce vor fi stabilite de FCSB, sumele intrate în conturile lui Gigi Becali ar putea crește considerabil. Mai ales luând în calcul că la ultima confruntare din grupa UEL, pe 30 ianuarie, la București va sosi Manchester United!

Acestea sunt prețurile pachetelor disponbile online la adresa https://www.bilete-fcsb.ro/main/produs/83

Și dacă, ipotetic vorbind, 15.000 de bilete din capacitatea maximă disponibilă de 54.028 vor fi date, pentru ca partida să se dispute cu casa închisă (la un preț mediu mai ridicat decât media pachetelor, de 77 de euro), să zicem numai 100 de euro, și tot ar rezulta minimum 1,5 milioane în plus la bugetul clubului.

Adăugând aici și restul încasărilor din tichetele de la partidele cu Midtjylland (7 noiembrie) și cu Olympiacos (28 noiembrie), se mai pot alimenta conturile clubului cu câteva sute mii bune de euro. Astfel că traseul din grupă al FCSB poate genera undeva la cel puțin 5 milioane de euro.

93la sută este gradul de ocupare cel mai ridicat de pe arena Națională în privința pachetelor acontate pentru Europa League, la inelul cel mai aproape de gazon. La inelul din mijloc mai sunt doar 9% tichete disponibile, iar la inelul al treilea 46%

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.