Liga 1

Cum a comentat Zeljko Kopic rușinea istorică suferită de fosta lui echipă în Liga Campionilor: „Nici chiar așa!”

Zeljko Kopic, foto: Facebook Dinamo București

Articol de Romeo Ene  —  miercuri, 18 septembrie 2024

Zeljko Kopic (47 de ani), antrenorul lui Dinamo, a susținut conferința de presă premergătoare duelului din deplasare cu Oțelul Galați, programat vineri, 20 septembrie, de la 21:00. Antrenorul croat a oferit prima reacție după evoluția dezastruoasă a lui Dinamo Zagreb din Liga Campionilor. Campioana Croației a pierdut de o manieră incredibilă, scor 2-9, în fața lui Bayern Munchen. Kopic a antrenat-o pe Dinamo Zagreb în sezonul 2021-2022.

Kopic a explicat faptul că rezultatul e greu de înțeles, chiar dacă Bayern Munchen reprezintă o adevărată forță. Chiar și în acest context, tehnicianul lui Dinamo București este convins că echipa din Croația va arăta mult mai bine la meciurile următoare din Liga Campionilor.

Zeljko Kopic, despre umilința lui Dinamo Zagreb: „Se poate întâmpla în fotbal, dar nici chiar așa”

Kopic cunoaște foarte bine fotbalul croat. Antrenorul lui Dinamo București le-a pregătit pe cele două mari rivale din Croația. Este vorba despre Hajduk Split (noiembrie 2017 - septembrie 2018) și Dinamo Zagreb (decembrie 2021 - aprilie 2022).

„E foarte greu de comentat, am urmărit meciul de ieri. Bayern a fost impresionantă, dar rezultatul e greu de înțeles. Știu că e ușor să spui că se poate întâmpla în fotbal, dar nici chiar așa. Pentru Dinamo e foarte important să fie acolo, în Champions League, să reprezinte fotbalul din Croația.

Nu e cel mai bun start, dar știu că toți cei de acolo au o mentalitate puternică, un caracter puternic și sunt sigur că vor găsi o modalitate de a ieși din această situație și de a arăta altfel în următoarele meciuri din Champions League”, a declarat Kopic la conferința de presă.

Kopic, înainte de Oțelul - Dinamo: „Toate echipele așteaptă meciul împotriva noastră ca pe un derby”

În cadrul conferinței de presă, Kopic i-a adus un omagiu fostului mare jucător și antrenor Gigi Mulțescu, decedat duminică la 72 de ani. Ulterior, a prefațat duelul cu Oțelul Galați și a explicat faptul că toate echipele consideră faptul că au un derby cu Dinamo.

A ținut să-l remarce pe Cătălin Cîrjan, unul dintre cei mai buni jucători ai „câinilor” din acest sezon.

„Vreau să-mi exprim cele mai sincere condoleanțe pentru familia Mulțescu și pentru întreaga familie Dinamo. Nu l-am cunoscut personal, însă știu cât de important a fost pe parcursul întregii sale cariere pentru clubul Dinamo.

Oțelul este o echipă arțăgoasă, care primește foarte puține goluri, vom avea un meci deosebit de greu. Toate echipele așteaptă meciul împotriva noastră ca pe un derby.

Cătălin Cîrjan merită toate laudele pe care le primește, este un profesionist desăvârșit care se pregătește cu cea mai mare seriozitate. Tot ce îmi doresc este să își continue forma bună și traiectoria bună. Am crezut din primul moment că este un jucător special, principala mea preocupare este să îi ofer încredere”, a declarat Kopic, la conferința de presă.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.